Pages

Friday, July 15, 2011

Roti Massimo Yang Sangat Sedap

Memang tidak dinafikan bahawa rakyat Malaysia sangat menggemari roti. By the way, sekarang ni ada roti yang baru sahaja berada di pasaran iaitu, Massimo. Bunyi macam jepun aja. Tapi mengikut google translate, massimo adalah bahasa Itali yang bermaksud maximum.

Harganya RM3.50 dan yang specialnya menggunakan wheat germ. Wheat germ ni mempunyai kandungan nutrisi yang sangat tinggi jika dibandingkan dengan sayuran dan bijiran yang lain. Satu lagi ianya mempunyai kandungan protein yang tinggi. Nak tahu lebih lanjut mengenai wheat germ, boleh tengok kat wisegeek.

Tapi buat masa ini, harga pengenalan adalah RM2.50. Tak sure le berapa lama introductory offer ni akan ada.

Apa yang sedap mengenai roti ini ialah ianya lebih tebal dan lembut. Makan begitu saja pun OK juga. Anak-anak sekarang nak roti ini aja, entahlah maybe sebab benda alah ni baru. Lepas ni kita tengoklah macam mana sama ada nak Massimo ataupun roti jenama lain.

Sebab boleh terpikat ngan roti ini ialah semasa van Massimo datang kat sekolah then Afiqah bawalah balik sebuku roti ni. Selepas hari itu, dah dua kali beli benda alah ni. Kejap aja diaorang makan. So yang pernah cuba boleh bagi pendapat dan yang belum lagi, apa kata cuba le benda alah ni.

19 comments:

Noriz said...

wah, ada pihak Mossimo byr iklan fee kat sharinginfoz ni nanti tlog promote roti dia...heheh

klu dr wheat germ, maka 2.50 tu kira murah sgt la..tpi akan naik harga gak nanti ek...

KiD said...

waaahh.. mana dapat roti ni? tak perasan lak.. heheeh
Backlink FREE Untuk Blogger | Bantuan Segera Diper...

Niena Pengembara Ilahi said...

owh yeke.. xpnah beli lagi :D

sbb xpnah jumpa hehe

Irshadim said...

apsal nama mcm Jepun lak? hahaha. sebab macam nama robot Asimo?

Aku tau kenapa sedap, sebab dia letak wheatgerm. kat packaging tu dia tulis, kan?

kay shafiQ said...

Itu la nak tnye gak.. Kat mne bleh beli roti ni?

Sharinginfoz said...

noriz: tak ada le, kalau bayar mesti saya tulis kat entry

kid dan shafiq: cuba cari kat kedai runcit

hazman aka species1980 said...

Hurmm...tak perasan lagi brand nie...mungkin sebab baru lagi diorang kasi harga pengenalan yang masih murah kot...

afiqazizan said...

kat mana roti massimo ni ada jual ya..nak taw lah..(:

Zura said...

xpnah jumpe pun roti nie..

iza said...

Assalam...
Tak jumpa lg roti ni. Selalu beli gardenia je, tiap2 hari breakfast dgn roti, dah jemu dah rasanya..

siti murni said...

brand baru yer...?tak perasan lagi akan kewujudan roti ni...nak try jugak lah...

*∽ IZAN ∽* said...

hari tu ada dapat sample.. dia punya packaging plain..! tapi tengok van yg hantar tu Maximo.. hari ni anak je yg makan. Nampaknye kena cari gak lerr rasa sendiri hi hi

RIed said...

ooo, roti tu masa free test makan dia punya duettoo ka , apa nama,, x best..budak2 tak suka.. roti hijau dia x standing gardenia hijau.. coz byk gula.

Anonymous said...

betol la tuan rumah...roti massimo ni memang sedap...lembut je..makan sekeping je pon, dah cukup kenyang..~heheeh

NW said...

Greetings! I've read one of your blog post and would like to quote some of the interesting opinion in the news. Please pm me for details

Sheila Mutalib said...

promote massimo eh..hehe.. kilang massimo ni kat paya jaras..depan opis kite je.. klau nak memborong, boleh ler..

Akak Adek said...

wahhh-betul ker sedap..? kena try ni..!
^___^

Unknown said...

Roti massimo milik ffm berhad. syarikat milik robert kwok. makanlah gardenia pon ada wheatgerm. lembut jugak boleh dimakan begitu saja. gardenia milik syed bukhari dan guna tepong unbleach.

Mohd Shareel Salamat said...

Yup betul..boikot massimo. Owner robert kuok.tepung roti paling murah dan ada unsur dna .... Sapot gardenia by S.M Albukhari