Pages

Saturday, July 30, 2011

Tiket Keretapi Balik Raya Sudah Habis?

Puasa belum lagi tapi tiket balik kampung melalui keretapi sudah habis dijual? Tadi check website KTMB tolong somebody untuk beli tiket balik kampung from JB Sentral to Wakaf Bharu, Kelantan pada 28 Ogos 2011. Ianya dibuka pada pukul 8.30 melalui online tapi tak sampai sejam semua dah habis melainkan seat yang RM100+ TAPI tinggal satu seat aja. Macam mana nak balik kampung???? Hari sebelum tu pun dah habis. Kenalah cari bas ataupun flight.


Ini ialah jadual mengenai tiket balik kampung dan juga kembali. Sebagai contoh kalau nak balik pada 29 Ogos 2011, ianya hanya mula dijual pada 31 Julai 2011. So kena tunggu depan PC pukul 8.30 pagi then terus beli. TAPI masalahnya, bila masuk kul 8.30 pagi, website jem pula, adakah ianya disebabkan kena block bagi membolehkan somebody beli ataupun website jem ramai yang masuk.

9 comments:

SyUhAdA said...

hmm..cpt giler dah abis..

velasrizal said...

cepatb btol habesnye.. ada yg xdpt blk kg klo cmni

eila said...

wah...dah abis,nasib baik awl2 lagi dah beli!!!!

iza said...

Assalam..
Tak pernah lagi balik kg naik pengangkutan awam sbb banyak barang nak berangkut. Lebih selesa guna kereta sendiri biarpun jauh...

Awan Fantasia said...

Adoi..macam nie susahlah..xde cara lain ke?ke nie sebab ulat dah rembat kaw2?

Terhangat Dari Microwave :
Isu Makcik Hina Islam!!
Maya Karin Dilacurkan!!

JMR said...

musim raya memang cepat abes le tiket nih..lmbt beli, rya kt KL je la..hikhikhikh

KiD said...

kena baik basikal laaa camnih.. hehehehee

eelobor said...

huhuhu....meriah nyer

Bro ahmad said...

sape cepat dia dapat..yang lambat tak balik kampung..kesian