Pages

Thursday, March 10, 2011

Tips SEO: Lawan atau Vs

Just nak share mengenai macam mana nak tarik ramai pembaca masuk dalam blog kita menggunakan SEO. Tajuk memang penting, sebagai contoh untuk perlawanan bola sepak antara Malaysia dan Pakistan, sebelum ini perlawanan pertama saya guna tajuk "Malaysia vs Pakistan" dan pusingan kedua guna tajuk "Malaysia Lawan Pakistan".

So dalam entry tu juga kena consistent le, kalau tajuk tu lawan, dalam tu pun ada perkataan lawan, mostly.

Hari ini sehingga pukul 12.00 tengah hari, jumlah pengunjung (unique visitors: UV) bagi kedua-dua entry adalah:
  • Malaysia vs Pakistan: 1,031 UV

  • Malaysia lawan Pakistan: 791 UV

Jumlah keseluruhan pengunjung adalah sebanyak 2,445. So kalau bosan-bosan boleh baca Tips Mudah SEO.

15 comments:

eelobor said...

tocey...tocey....ilmu bagus nie

sahromnasrudin said...

sgt berguna

amry said...

nice bro. tapi sayangnye aku kurang la plak bercerita tentang bola atau isu semasa ni.cam ner tu?cecite cecite. :)

faiz said...

thanks..ilmu yg mantop..

velasrizal said...

memang ramai yg nk tau psl game smlm

Nur Fannun said...

orang lbh suka taip vs dari lawan..

AMMAR YASIR said...

banyaknya UV..Nk jugak

hazman aka species1980 said...

bila kita dapat jangkakan hot keyword untuk sesuatu topik pastinya...blog kita akan terpapar dalam top 5 dalam hasil carian google....

KiD said...

haaa.. tuu diaaa penangan SEO..!!
eh, thanks sebab masukkan dalam blog x-change.. :)
Lawak kena Prank Call dari Customer

Lagenda said...

Belajar2 main SEO dari n3 ni plak la

amirah said...

banyaknya UV...

Myvitrd said...

wah masyuk UV bro.. nak berguru SEO lah..hehehe

toyolkiut said...

huhu..
TK mmg buta SEO..

fiza said...

Banyaknya UV, byk nak kena blajar lagi nih klo nak dpt UV yg tinggi mcm nih ^_^

ardinihumaira said...

SEO memang best kan sebab serta merta dapat tarik pembaca singgah blog kita