Pages

Tuesday, March 15, 2011

Nombor Telefon 03-77875200 Daripada Siapa Ni?

Pernah tak terima nombor telefon daripada 03-77875200? Tak sempat nak angkat then bila call pula line mati terus. Memang sungguh pelik. So carilah dalam internet gerangan siapalah call menggunakan nombor 03-77875200. Then dapatlah jawapan:

"If I not mistaken, it call "number masking" . Usually is call from customer service, eg Bank, Telecom or some others organization which do not want people direct call back to this department. It can be a group of no. masked under same display no. I just apply for a broadband service, so it should from the Telecom.. :P"

Maknanya, syarikat-syarikat menggunakan perkhidmatan ini untuk membuat panggilan kepada bakal customer or customer bagi menawarkan produk ataupun service mereka. For me, memang tak professional langsung sebab sepatutnya sebagai sebuah syarikat yang beretika, perlu tinggal pesanan ataupun menggunakan nombor syarikat yang "sah" bagi memudahkan interaksi dengan pelanggan. Tak kiralah apa-apa tujuan atau sebab sekalipun.

31 comments:

sekamar rindu said...

syarikat mana?? mcm mana leh buat mcm tu...??

liyana said...

alamak terasa la pulak, sbb keje tm, hehehe

mOoN said...

sokong!!!

Azman Roslan said...

macam pernah juga aku dapat panggilan dari nombor ni. heheh...

ardinihumaira said...

lagi satu... tak suka yang guna private number.. huhu

PinQib said...

mati mati ingat entry ni pasal number number tefon yang disantau.. hehe
memang x proo


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*.¸.•*´¨`*•.¸¸.•*'
(\_(\ ...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*
(=' ;') •::::::::HI….. :::::::::::•
(,('')('')¤...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*



|Hadiah dari Nuffnang!|
|Mintak Kongsi Ilmu boleh? |
|Cara Picit Jerawat Paling Seronok!|

e.l.i.s.s.m.i.e said...

syarikat yang saya kerja dulu, dia keluar no number :p sebab nak jaga privacy, so kalo diorang nak call, kena terus call centre bank laa..

bErrY sTraWbErRy said...

ni num MEASAT BROADCAST NETWORK SYSTEMS BERHAD,kat PJ. :)

KiD said...

number contact center laaa tu.. kekadang number 012/013/017/019 pun telco pakai..
Compliment untuk KiD | Crack Reveal WEP Key

Lagenda said...

gitu yek?? Menyusahkan pengguna aka customer plak nak kena cari siapa yg call tu

sahromnasrudin said...

depa jual insurans huhhuhhh

Aidil said...

Oooo baru taw..len kali kalo ada org call pakai no ni xnk angkat la. Mesti suh bayar bil, xpun promote2, suh beli tu ini huaaa

http://skycatcherz.blogspot.com/

J.M.R said...

btol bro..aku setuju..kalo tak slh, knapa takot bg no btol!!

heheheh

SyUhAdA said...

bleh lak wat mcm tu..
xnak bg org kol diorg blik la tu..
mcm2~

eelobor said...

setuju sangat2 dan memang tak beretika walau apa jua alasan mereka.

far_east said...

owh rupanya macam tue ekk..baru ku tahu pasai pa bila call balik asik x dapat..

Alimaz-Kembara Terasing said...

sengal la... sarikat mana nih...

Zura said...

kalau nbor yg xkenal mmg xangkat...melainkan dia call 2 kali br angkat...

cayrul.com said...

Astro punya no service center... mmg dia pakai masking (topeng batman) sbb astro punya no 03-9543 6688...

azzey said...

mcm2 tektik marketing ye..:)

amirah said...

husband selalu dpt call gini espcly dr CIMB dgn digi..maklumla lambat sket je tak nyempat2 terus call...hehe..

Lin Azlina said...

oic....baru ejr dapat call tadi..angkat tapi xde org ckp pun

mnsar said...

sama la baru dapat jugak tadi...call balik terus tak dapat...hampeh betul....
"@ mnsar blog"

Anonymous said...

no astro laaa...dorg nak promote service suh upgrade or tmbh decoder.

hasrul said...

saya bru dapt panggilan dr no ni td. sape ye?

ezrieana said...

saya br dot call no ni.angkatvxde org

mahaslinda said...
This comment has been removed by the author.
azzahairi sulaiman said...

Tak beretika langsung lah. Grrr...

Berani Gagal said...

Baru je dapat call no ni..

mahaslinda said...
This comment has been removed by the author.
عبدالله بين سيمان said...

Ok thanks you..