Pages

Wednesday, March 30, 2011

Nak Tambah Duit Jom Letak Iklan Exabytes

Beberapa hari yang lepas ada baca entri kat blog myvitrd mengenai "Menjual Ruang Banner Blog Dengan Exabytes (MY)". Exabytes adalah salah sebuah syarikat yang menawarkan "web hosting", so kalau yang nak tukar domain ke, nak ada hosting sendiri bolehlah beli kat Exabytes.

Anyway berbalik pada penyewaan iklan Exabytes di blog, trafik minimum adalah 100 UV ke 300 UV dan tempoh dan kadar sewa kena discuss dengan pihak Exabytes dengan menghubungi charles@exabytes.com untuk maklumat lanjut. Boleh check kat facebook @exabytes.

Dah ramai yang letak iklan exabytes ini antaranya:
By the way, ianya syarikat "hosting" dan bukannya syarikat pengiklan seperti Nuffnang, so ianya tidak menjejaskan gliterrati Nuffnang. For me, tengah finalise dengan Exabytes mengenai kadar sewaan. So kalau berminat sila hubungi charles@exabytes.com.

20 comments:

faiz said...

huhu...xsampai lagi kriteria UV tu..

ardinihumaira said...

dni nak cuba jugalah :)

mie said...

fuh!!
macam menarik saja..
ehehee

sahromnasrudin said...

tingginya UV dia nak...

kiwi said...

x phm..klau bwt dpt ap?

relevan said...

Macam ok..trafik tu boleh tahan..

DKosongLapan said...

means...takdele click through ratio ape semue tu yee...

putri_roh said...

tak dapat yg sewaan tu.. tp dia offer yg angel program... ermm.. yg tu effect nuffnang tak? harap boleh tolong pahamkan saya.. huhuhu

http://exabytes.com.my/partners/angel/

toyolkiut said...

wah..
beruntung jg ye utk blog yg punya ramai visitors..
TK lum layak lg ni..

iza said...

As salam..
Hmm...berapa ek sewa sebulan?

5 Blog Paling erap Dilawati 2011Teratak Usang

velasrizal said...

teringin gak nk letak iklan ni

nairaariaa said...

oowhh..mcm2 ade skrg..lame tak online da ade byk da..boleyh try la..hee~

Sharinginfoz said...

kiwi: kiranya letak banner exabytes dalam blog kita then diaorang akan bayar untuk sewaan tapak iklan tu, nak tahu lebih lanjut boleh hubungi exabytes

D08: tak ada le click kalau yang sewa tapak iklan

puti_roh: yang angel tu ialah affiliate program, so kalau org beli produk baru kita dapat commission, rasanya tak ada effect nuffnang sebab ianya bukan syarikat pengiklan

iza: tak sure le kena check ngan exabytes

azzey said...

klu UV tu dh qualified dah rasanya...:)

KiD said...

orait.. thank you for info bro... churp2 dah cashout ke? :)
Aku dapat Lima Hari Cuti? | Projek KATANA berakhir...

siti murni said...

huhuhu..mana la den nak cari UV sebanyak tu..adess...

Myvitrd said...

tq sharinginfoz sharekan link.. aku dah reply email hang tadi..pasal harga tu.. hope berjaya pasang ye..

Rezeki kena share.. tak gitu kawan2..

Jangan risau pasal nuffnang status geli2.. saya dah tanya dengan nuffnang..dia bukan syarikat pengiklanan dan bukan pesaing nuffnang..

exabytes hanya nak sewa tapak ruang iklan diblog je..

Sebagai contoh Pasang iklan dia diblog selama 3-6 bulan dia orang bayar RM30-RM50 sebulan..

Tak perlu nak suruh klik.. sebab bayaran berdasarkan sewaan ruang iklan.

Cepat sapa yang berminat.. sebab 200 blogger je yang diperlukan

clement said...

Ya... 200 blogger saje.... siapa cepat dia dapat... good luck to ya'll... lepas dibayar... bolehlah beli domain! =) hahaha

haffizmohdnoor said...

UV tu apa? 200-300 visitor setiap hari ke?

Sharinginfoz said...

haffiz: UV tu jumlah pelawat setiap hari, kalau orang yang sama masuk blog kita sebanyak 20 kali ianya dikira seorang aja