Pages

Wednesday, March 23, 2011

Kutipan Terkini Filem Hikayat Merong Mahawangsa Hampir RM5 Juta Minggu Kedua

UPDATE: KUTIPAN MINGGU KE-3

Pada minggu pertama, kutipan filem Hikayat Merong Mahawangsa lebih RM2 juta. Kini setelah filem Hikayat Merong Mahawangsa masuk ke minggu kedua, kutipan terkini wayang ini sudah hampir RM5.0 juta iaitu RM4.75 juta. Rasanya nilai ini tidak termasuk dengan pasaran luar negara.

Anyway, pada tahun ini, 2011, rekod masih dipegang oleh filem Khurafat iaitu RM8.08 juta. Adakah filem Hikayat Merong Mahawangsa berjaya mencecah RM10 juta? Kita nantikan. Anyway since cost filem sebanyak RM8 juta, rasanya kalau sampai RM10 juta masih tak menguntungkan sebab kutipan filem itu termasuk dengan cukai dan juga income kepada cinema. Apa-apa pun, kita nantikan.

15 comments:

kakchik@ella said...

harap2 kutipannya meletop dan memberangsangkan agar boleh dijadikan inspirasi oleh KRU utk lbh maju lagi.

Bangga arr anak melayu hasilkan filem spt ini.

DKosongLapan said...

lagi 3 juta dapat kaber kos.....tapi untong belom lagi..rugi kalo setakat untong sejute due je ni....kughang dapat 4 - 5 juta untong cantek leee

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..

kiter kene support film ini..inilah wajah kita..sejarah kita..bukan komedi seram yang telah melambak di pasaran sekarang huhuhuhhh

ArMie said...

mesti best, kan? kalau akk gi, sure bertambah lagi kutipan... huhuhu...

My Little Diary said...

wow!!! 2juta pada 1st week ek!
kaya raya lah lepas ni pelakon2 KRU, mesti dpt bonus lebih ni... hehe

LiFe KaMi said...

campur yang kat luar lg le bejuta2 ye dak,
semoga perfileman negara kita semakin meluas diserata dunia..

velasrizal said...

insyallah boleh potong khurafat

faiz said...

mintak2 dpt kutipan lebih lagi sebab kos pon tinggi nak buat filem ni..

ardinihumaira said...

memang terbaeklah... pasni leh wat lagi cite cemni :)

KiD said...

jap.. jap.. aku tak tengok lagi nih... memang nak tgk.. merong nih.. huhuhu
Korang sempat jumpa Moyang?

eelobor said...

rasanya memang boleh meletup kaw2 cerita nih

hazman aka species1980 said...

Masih blum kesempatan nak tengok...... apa kata kita plan kita tengok ramai2x nak....

Anonymous said...

filem Dr. rosmey pe cite?

Haz said...

Tahniah,KRU..
harap2 dapat rm 10juta++

Anonymous said...

Filem ni layak dapat lebih 10 juta.. ! Sama2x kita promote kat sumer org yg kita jumpa tuk g tengok citer ni.. ! power of mouth advertising is very powerful.. bayangkan kalau semua yg dah tengok citer ni, berjaya influence 1orang jer utk datang tengok..? macam konsep networking lah: 1 bawa 2 bawa 2 bawa 2 bawa 2.. sampai level ke 40, dah 1juta orang lebih...! Jalankan tanggungjawab kita!