Pages

Thursday, March 3, 2011

Permohonan Diploma Pendidikan Lepasan Ijazah (DPLI) Ambilan Julai 2011

Permohonan bagi Diploma Pendidikan Lepasan Ijazah (DPLI) ambilan Julai 2011 sudah dibuka. Antara syaratnya adalah:
  • Warganegara Malaysia
  • Berumur tidak melebihi 35 tahun pada 28 Jun 2011 @lahir pada atau selepas 28 Jun 1976
  • Lulus Ijazah Sarjana Muda dengan kepujian @PNGK sekurang-kurangnya 2.75
  • Syarat-syarat lain boleh rujuk mohe
Untuk maklumat lanjut, boleh tengok keratan akhbar (credit: achemm)

Antara program-program yang ditawarkan bagi DPLI ambilan Julai 2011 adalah:
  • UPSI
    • Bahasa Inggeris
    • Perdagangan dan Keusahawanan
    • Ekonomi Rumah Tangga
    • Diploma Pendidikan (Bahasa Iban)
    • Diploma Pendidikan (Bahasa Kadazan / Dusun)
    • Diploma Pendidikan (Pelancongan)

  • UITM
    • Bahasa Inggeris
    • Perdagangan dan Keusahawanan

  • UIAM
    • Bahasa Inggeris
Kalau berminat:
  • Tarikh akhir ialah 18 Mac 2011 (Jumaat)
  • Beli nombor unik ID di Bank Simpanan Nasional (BSN) @RM20.60
All the best semua bagi yang memohon Diploma Pendidikan Lepasan Ijazah (DPLI) ambilan Julai 2011.

Semakan peperiksaan MEDSI.

12 comments:

Lagenda said...

Tak layak memohon..huhuhu

faiz said...

yg ni program baru ke?

Blooger Maniac said...

Iklan Pengambilan Kursus Perguruan Lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (KPLSPM) Ambilan Jun 2011 akan dikeluarkan pada 6 Mac 2011 (Ahad). Maklumat lanjut cara memohon secara terperinci boleh dilihat di Blog hafeez.my : http://hafeez.my/ mulai 6 Mac 2011. Sila maklumkan kepada rakan2 yg lain ,dah boleh siap2 amik borang bsn utk beli pi he3

Anonymous said...

hye...
baru je lpas apply
kita geng kalo pilih uitm perdagangan n keusahawanna hehehe

q

e.l.i.s.s.m.i.e said...

tak minat nak jadi cikgu kot :)syarat semua cukup kalo nak memohon.

jannah slumber said...

assalamualikum...
ada nk tanya skit nie..
sy nie student diploma pentadbiran awak semester 4..sem depan habis dh..ingat nk apply pendidikan...layak ker tak ek sy apply???

Sharinginfoz said...

jannah: sorry i am not sure maybe boleh check kat mohe, kalau tak silap ianya dibuka untuk yang ada spm dan stpm juga

azzey said...

Saya x de ijazah..:(

Anonymous said...

alah....bulan lepas mggu bizi. terlepas sudaa. hek3

Syaddad said...

salam.. nk tnye.. bile lg permohonan akan dibuka?? kalo nk apply untuk subjek sains plak cane ek??

Sharinginfoz said...

syaddad: salam, tak sure bila lagi dibuka, yang ni pun based on newspaper, bila saya tahu saya akan post dalam blog nanti

Anonymous said...

salam,

untuk DPLI ni, ada berapa pengambilan setahun? ada pengambilan januari tak? kalau ada, biasanya bila iklan akan dikeluarkan?