Pages

Wednesday, March 30, 2011

Keputusan Undian Malaysia Bertemu Lubanan dan Taiwan @Kelayakan Sukan Olimpik 2012 dan Kelayakan Piala Dunia 2014

Mengikut Bernama, keputusan undian bagi permainan bola sepak kelayakan Sukan Olimpik 2012 dan kelayakan Piala Dunia 2014 sudah diketahui:
  • Pusingan Kedua Kelayakan Sukan Olimpik London 2012
    • Lawan Lubnan (ranking: 169)
    • Tempat lawan: 19 Jun 2011
    • Tempat sendiri: 23 Jun 2011

  • Pusingan Pertama Kelayakan Piala Dunia Brazil 2014
    • Lawan Taiwan (ranking: 147-juga dikenali China Taipie)
    • Tempat lawan: 29 Jun 2011
    • Tempat sendiri: 3 Julai 2011
By the way, berdasarkan ranking FIFA bulan Mac 2011, Malaysia berada di kedudukan 138.

Memang sungguh padat jadual perlawanan memandangkan seetengah pemain akan bermain untuk kedua-dua perlawanan, kelayakan Sukan Olimpik dan juga kelayakan Piala Dunia seperti penjaga gol kebangsaan, Khairul Fahmi. Apa-apa pun, all the best untuk skuad kebangsaan agar mempamerkan permainan yang terbaik.

8 comments:

faiz said...

mcm boleh menang je..

KiD said...

jgn kalah sudaahh... hheheh

eelobor said...

hehehe....dah tak sabar nih. lambat nyer bulan jun

Myvitrd said...

hope penjaga gol kita boleh bertahan bro.. sejak malaysia asik juara ni.. aku dah mula suka cara pemain bola kita ni..

berita sengsasi said...

go malaya go

DKosongLapan said...

tak sabo nak tunggu 2 -2 game ni..... moge2 result nye nanti positif buat Ghimo Malaya

afiqazizan said...

utk klayakan piala dunia..sharbinee alawee pun ok ape..bgi khairul fahmi che mat rehat.

amirah said...

138, naik 2 tangga dari sebelum ni kan?