Pages

Friday, March 18, 2011

Kutipan Filem Hikayat Merong Mahawangsa Lebih RM2 Juta Pada Minggu Pertama

UPDATE:

Mengikut data mengenai kutipan filem Malaysia oleh FINAS, filem yang bajetnya lebih kurang RM8 juta telah mendapat kutipan lebih RM2 juta pada minggu pertama. Not bad setelah mula ditayangkan pada 10 Mac 2011 dan sehingga 16 Mac 2011 pukul 11.59 pagi, kutipan sangat lumayan. Tak mustahil kutipan akan mencecah RM10 juta to RM15 juta nanti.

Boleh baca review mengenai filem Hikayat Merong Mahawangsa oleh bloggers:
  • akudansesuatuz: Dah Tonton Filem Hikayat Merong Mahawangsa

  • mohdzaid: Hikayat Merong Mahawangsa - Filem Terbaik 2011

  • eiyda: Hikayat Merong Mahawangsa

23 comments:

Dawa said...

dok igt dlm 4 juta minggu pertama ja. tp masih ok la. huhu

relevan said...

Kome tunggu kat aStro first jer..

faiz said...

mmg hebat..rase mcm nak tgk je..

Myvitrd said...

wah filem pecah panggung ni.. teringin nak g tengok juga.. tapi tak tahu bilalah ada kesempatan..

eelobor said...

tanya kawan sepejabat yang dah pegi tengok pun, katanya best jer citer tuh. kawan tngu kat astro first jer

afiqazizan said...

belum tengok lagi filem ini..hopefully dalam masa terdekat ade masa nak tengok filem ini.

Noriz said...

baru nak tengok malam ni..
rasanya tak semua movie msuk astro first kan...

Jocko said...

aku nak tunggu tgk citer ni time RAYA jer la,,,
raya tahun 2020 pun tak per,,,
kih kih kih

fiza said...

Blom berkesempatan nak tgk lagi citer nih.

Alimaz-Kembara Terasing said...

member dah tengok crita ni... dia kata ok la.....

Zura said...

wow..kalau sminggu boleh kutip 2 juta..rase2nye bleh capai 10 juta...

ardinihumaira said...

wahhhh kaya la KRU :)

liyana said...

dah tgk gak, mmg best. cuma mcm x percaya ape kaitan nye bila merong guna cermin nak patahkan musuh2 tu ek? boleh terbakar ke klu kena matahari dr cermin tu? sape2 pakar sains blg tlg jelaskan? hhuhu

YanaMIB said...

terbaekk ah KRU..skrg pn asek full je wayg..haha..tggu ms je nk terjah panggung nih ^_^

azzey said...

Mmg kutipan yg agak tinggi klu seminggu 2 juta

toyolkiut said...

tnggu orang upload dlm youtube la..
kt tganu ni mana ada panggung..
hehe..

amirah said...

tk sabar nk tunggu buleh ke dak nak celen khurafat..

SyUhAdA said...

dah tgk..
mmg bes~!

Fairus Bin Mamat said...

WOW HEBATLAH.. TAPI BELUM DAPAT PERGI MENONTON LAGI..

velasrizal said...

mmg blh gi jauh filem ni

Anonymous said...

updated kat fesbuk merong mahawangsa lain.4.2 juta dicapai utk 5 hari..xphm mana satu btul.itu fesbuk HMM yg sah.

dr said...

liyana: mmg pnah cahaya dari cermin tu panas.. teringat mase seklah dulu.. buat cam tu panah ke kertas.. mmg terbakar..

muhammad syahrihal said...

kawe suko umi nazeera............