Pages

Wednesday, March 16, 2011

Keputusan Terkini Suku Akhir Pertama Piala FA: 15 Mac 2011


Keputusan Terkini Suku Akhir Pertama Piala FA: 15 Mac 2011:
  • Keputusan rasmi tamat permainan
    • Kelantan 2-2 Felda United
      • Selangor boleh dikatakan selesa setelah mendapat kemenangan 3-1 di tempat sendiri. Kelantan perlu menang untuk layak ke separuh akhir manakala Felda United hanya perlu seri 0-0 ataupun 1-1 untuk layak ke pusingan seterusnya

    • Perak 3-2 Terengganu (Bukan seperti di atas yang mana 3-1)
      • Tidak begitu selesa setelah Terengganu mendapat dua gol di tempat lawan. Terengganu perlu menang sekurang-kurangnya 1-0 ataupun 2-1 untuk layak ke pusingan seterusnya

    • Kuala Lumpur 1-2 Pahang
      • Sungguh selesa setelah Pahang mendapat 2 gol di tempat lawan dan yang sangat manis menang. Pahang hanya perlu seri ataupun kalah 0-1 dah layak untuk semi final

    • Selangor 3-1 Johor
      • Boleh dikatakan selesa setelah menang dengan jaringan 3 gol. Selangor kalau kalah 0-1 masih layak ke separuh akhir

  • Keputusan rasmi separuh masa pertama
    • Kelantan 1-1 Felda United
    • Kuala Lumpur 0-1 Pahang
    • Perak 1-1 Terengganu
    • Selangor 0-0 Johor
Previous Entry

Malam ini pukul 8.45 malam (15 Mac 2011) berlangsung suku akhir pertama Piala FA. Memang sungguh menarik terutamanya perlawanan di antara Kelantan vs Felda United di Stadium Sultan Muhammad IV dan juga Selangor vs Johor di Stadium Shah Alam.

Perlawanan Piala FA antara Selangor vs Johor disiarkan secara live @langsung melalui Astro Arena channel 801.

Check kat Astro Arena @facebook ramai yang tak setuju live untuk perlawanan Selangor:
  • selangor lagi..hadoi..

  • mcm mane ni astro....asyik live team same je.....ingat selangor satu team je ke pndai main bola????team2 lain mcm mane????hmpir setiap game selangor main ade live...........

  • borim..selangor3.. dlm malaysia ni sume org minat slangor ke?

  • bayar bill astro untuk tgk selangor je la..atau pon nak jimat kos tanak g amek live luar..

  • lori astro xleh gi long distance.. tu pasal live sume kat lembah klang..
Sorry bagi penyokong Selangor bukan niat nak condemn tapi just nak luahkan pandangan kebanyakan pelanggan Astro. Apa-apa pun, majulah sukan bola sepak untuk negara. Kita nantikan keputusan perlawanan suku akhir pertama Piala FA.

7 comments:

eelobor said...

perak dah leading terengganu 1-0

black_mel said...

haha...aku setuju...mybe jimat kos sbb mnyk mahal...

cayrul.com said...

Nak jimat kos la tue... tak nak bayar claim kat staff bnyk2 tapi charge kat customer semestinya...

lori astro mmg dah uzur pun beli RM1juta tapi beli yg second hand dr UK. Kat UK dah nak buang Astro ambik. Aku tahu pun sbb aku keje sini dulu... huhuhu.. duk repair benda alah nie la...

skrg dah kuar astro terus boikot astro. tak ambil pun astro buang duit baik bayar internet lagi bnyk faedah.

Astro asyik dengar Hiburan jer... hampir 90 peratus lebih ke hiburan utk 100++ channel astro offer.

velasrizal said...

tu la asyik selangor je kuar tv bosan btol

Azman Roslan said...

yahoo.. perak menang!

faiz said...

boring..nogori dah keluar..

bard bahtiar said...

btul..ramai yg x stuju..aku pn x brapa nk stuju..cuma ada geng yg hentam slngor kaw2 (segelintir) sbbkn live ni...ok..kami fans sngor x mngharap pn ada live,suma kputsn astro yg buat...jd jgn slhkn sngor dlm hal ni...btw..sokong bolasepak tmptn..peace..