Pages

Monday, March 7, 2011

Untung "Link-Link" Tambah Trafik Bulan Februari 2011

Based on data from histats, penyumbang trafik melalui "tukar-tukar link" bagi bulan Februari 2011 adalah:
  • Facebook: Sebab tu dalam my entry ada "share", so kalau rasa article tu bermanfaat boleh tekan share pas tu ianya dapat dibaca oleh your friends dalam facebook. Kita tahu yang pendudukan Malaysia ni salah satu dari negara yang banyak menggunakan facebook. So manfaatkan benda alah ni. Nak tahu macam mana nak share boleh refer "bloggerplugins"

  • eyriqazz: memang bagus dan beruntung berada di dalam bloglist GTO ni, memang glamour dan banyak followers. Thanks bro

  • innit: bagi yang ada akaun dengan nuffnang dan berstatus glitterati boleh post your entry dalam site ni dan share dengan pengguna lain

  • akudansesuatuz: banyak entry yang menarik dalam blog ni dengan berita-berita terkini seperti sukan, pilihanraya, kereta, nikah kahwin dan macam-macam lagi

  • youtube: di samping share video kat youtube, jangan lupa letak link your blog sekali, so bolehlah pengunjung youtube baca entry dan mengetahui lebih lanjut mengenai video tersebut

  • faridadam: blog mengenai kewangan dan banyak benda yang boleh kita belajar kat sini, i.e. pelaburan dalam emas, dividen, rumah dan macam-macam lagi
So apa lagi, pelbagaikan cara untuk meningkatkan trafik blog anda dan apa kata pi kat eyriqazz, akudansesuatuz dan faridadam. Mintak diaorang link sekali (boleh kan???).

24 comments:

icee-yah said...

tukar link with sharinginfoz pun boleh up my trafik tau:)tq

relevan said...

He he!..auto trafik pun ramai yang guna..

KiD said...

untung laah.. sharinginfoz pun memang masuk bloglist shakiddo.. :)

sahromnasrudin said...

bagus la bro..saya respek dgn blog bro..mmg byk info

mamai said...

link-link mmg best tapi nak update yang malas

nur said...

nak mintak link kat sini juga boleh.. hehehhe..
JOM KE: ALL IN ONE

rasp said...

thanx for this useful info...
tapi blog u pun sudah sememangnya mantops...
harus traffik pun hebat....

Cik Ila said...

oh traffic,kejar jgn tak kejar.. :)

Zura said...

erm...

khairul akmal azman said...

nice info..suke entry ni..

iza said...

As salam..
innit kadang2 je guna time rajin, kalau malas nak sign in, tak ping la n3 kat sana..

reqkl said...

good info..tp nak praktikan tu yg malas.by the way thank kongsi this info
p/s: harap lps ade info menarik lg

faiz said...

bgusla kalo dpt bloglist kat blog2 yg bgus...

Lagenda said...

wah..banyak gak link2 kwn2 femes yg nik dpt tukar yek!

J.M.R said...

link oh link..bunyi cam panggil darlink pon ada nih..hehehehe

Noriz said...

good idea, tpi blog picisan cam sya ni sapa lah nak link kan...huhuu

NasZ said...

thanx sebab sudi kongsi info.saya budak baru. huhu..

Anonymous said...

ramai nya kawan-kawan di sini..selamat berkenalan semua.TQ

aznan haji hamad said...

terlupa nk bagi link blog saya...tq

aznan haji hamad said...

ramainya rakan-rakan di sini.. salam kenal semua, tq.

Nur Hanani said...

tahniah..info gak ni.. link link.

Entri Terkini: Jom Join Bloglist Blogger Baru!

hazman aka species1980 said...

bila dapat link dari blog yang ada trafik ribu riban memang banyak bantu tingkatkan visitor blog kita....

toyolkiut said...

entah mengapa, smpai skrg TK lum minat2 lg nk ada fesbuk..
ntah le..

miss nina said...

semakin maju, tahniah ye.
tak salah saling up traffic blogger lain kan?