Pages

Monday, May 16, 2011

Tak Boleh Masuk Internet Banking Bank Islam, Jangan Risau

Tadi cuba masuk internet banking, Bank Islam. Selepas masukkan user ID dan password keluarkan notice macam kat atas ni "Invalid Login. Please try again. Pelik juga macam mana, rasanya dah betul masuk semuanya.

Apa lagi call le customer service officer guna nombor yang diberikan 03-2690 0900 lepas tu cakap le dengan pegawai yang bertugas. Bila check, diaorang cakap sebab tak aktif lebih dari 3 bulan so kena block le.

Then tanya sama ada masih ingat lagi tak kata nama dan laluan, then replied le ingat lagi, so dalam masa dua minit Bank Islam akan aktifkan semula pas tu tanya beberapa soalan untuk tujuan pengesahan, seperti buka kat mana akaun dulu, nama emak dan tanya aktiviti pengeluaran terakhir. So moral of the story, kalau dah buat internet banking tu, jangan le pula tak guna lama-lama kan kena block.

So selepas beberapa minit masuk internet banking Bank Islam, dah boleh. So memang penting internet banking nak check balance ke, status pengeluaran ke, buat pembayaran online ke dan macam-macam lagi.

By the way, kalau nak tahu tutorial macam mana nak daftar, internet banking, JOM TERJAH.

10 comments:

KiD said...

aku ada cimbclicks dan maybank2u aje.. bank islam ada akaun gak.. tapi pakai macam biasa aje.. thanks info beb!

Luncheon di Secret Recipe Kajang

amirah said...

baru tau bank islam ada online banking jugak..hehe..bagus jugak kan ada online banking ni..memudahkan..

Myvitrd said...

Patutlah aku punya pon tak boleh.. dah kena blog jugalah ni kot.. maklum jelah jarang buka

terBeLOg said...

dlm byk2..maybank2u gak best

MaDi said...

tp..br sebulan lepas gne bank islam online..ari ni nk cek xleh lak..col center..diorg kate kne reset balik...malam2 neh mane nk cari atm mesin kt kg..aduhai..susah nye..

puteri said...

klu still baru lagi guna ebanking bank islam ni cam ne?mne nk dapatkan ID,password,Corporate ID?ble bg tutor c-kit?...maseh

Sharinginfoz said...

puteri: boleh check kat tutorial kat atas, last para

[[handpickedshop]] said...

online banking paling xbesh

Anonymous said...

THANKS for the info ! i dah cuak jugak kenapalah tak boleh bukak ni. takut ada org hack ke ape. risau jugak :)

Sheera Aya said...

patutla aya pun asyik invalid login. mmg dah lama tak bukak. ingatkan aya dah terlupa psword ke apa. thanks info