Pages

Sunday, May 1, 2011

Arsenal Menang Menentang Manchester United 1-0

credit: manutd

Arsenal bermain dengan cemerlang malam ini dengan menang 1-0 lawan Machester United hasil jaringan Aaron Ramsey pada minit ke-56. Ramsey mengalahkan penjaga gol Man Utd, Van der Sar setelah menerima bola cantik daripada Robin Van Persie.

By the way, pengadil malam ini tidak mempamerkan kecekapan setelah gagal memberi penalti kepada Arsenal dalam separuh masa pertama setelah Vidic menggunakan tangan bagi menepis bola keluar dalam petak penalti yang mana Van Persie sudah bersedia untuk menanduk bola.

Apa-apa pun, sekali lagi pengadil gagal memberi penalti kepada Manchester United setelah pemain pertahanan Arsenal Clichy "menjatuhkan" Michael Owen dalam kotak penalti pada minit ke-87. By the way, kedua-dua pasukan tidak ada reason untuk complain sebab ianya dianggap "adil".

Suka betul Arsenal menang malam ini walaupun secara logiknya, juara kemungkinan besar adalah antara Manchester United dan Chelsea keraan peluang Arsenal sangat-sangat tipis.

7 comments:

Haz said...

Suka dan gembira,arsenal menang..
Akhirnya....

Muhamad Luqman Hakim Mahmud said...

datang sini baca entri ni...hoho
mintak copy paste ok..sye bgi la backlinks...tq

Muhamad Luqman Hakim Mahmud said...

bro sory lupa letak back link..hehe kjab

faiz said...

adakah aku ni bermimpi...yess...arsenal menang..padan muka MU berlagak sgt..

rabunmerah said...

musim yang menarik....

Azman Roslan said...

yahoo...

afiqazizan said...

yeah...sebgai penyokong liverpool..aku suka tengok man united kalah.