Pages

Friday, May 20, 2011

Sedap Ke Cerita Kongsi Sampai Kutipan Filem Lebih RM6 Juta @7 Hari

Filem Kongsi lakonan Shaheizy Sam yang ditayangkan pada minggu lepas, 12 Mei 2011 berjaya mendapat pungutan tiket berjumlah RM6.21 juta hanya bagi tempoh 7 hari. Memang hot betul filem ini.

Just bayangkan ini hanya untuk 7 hari. Jika kita bandingkan dengan filem Merong Mahawangsa hanya mencatat RM6.50 juta setelah ditayangkan hampir 1 bulan (kalau tak silap). Tak mustahil jika Kongsi ini berjaya melepasi pungutan filem Khurafat @RM8.08 juta, paling banyak untuk tahun ini.

Entahlah apa yang hebat filem ini walaupun ramai yang tak berapa suka disebabkan plot yang kabur tetapi disebabkan aura Shaheizy Sam ianya melonjak. Kepada yang pernah tengok apa pandangan mengenai filem Kongsi? (Sumber: kutipan @FINAS).

18 comments:

icee-yah said...

tulah best ke sampai rmi tgk kat panggung dari beli vcd???????

Zura said...

nk tgk kutipan nur kasih..nti update tau..

nairaariaa said...

wah..hebatnye..untung(blink3x..)huu...tpi tak rase nak tgk pom sgt...kal ade org blanje baru tgk cite nie...hebat sgt ke?

amirah said...

rasany sebab shaheizy sam je pun..dengar kata citer ni tak best pun..

kakchik@ella said...

Rasanya krn aura Shaheizy Sam. Cite dia biasa-biasa je.

aque said...

secara jujurnye bg fara filem nie.. biase jew... jalan cerite pown x berape nak paham..cume bhagian aksi jew nampak ok siket...

org masok pggung pown sbb nk tgok sam jew... maaf yew fara ckp mcm ni.. ni pendangan fara jew

Lin Azlina said...

nk tgk tp lum sempat lagi....

Razis said...

Nur Kasih The Movie pun mengejar.

lydzar said...

saya tengok trailer je, rasa macam best pulak. agaknya sebab Sam tengah popular skg ni, sebab tu la filem ni dpt sambutan ramai..filem aksi pulak tu kan..

syuwai said...

sudah tengok tapi tak brapa puas hati dengan jalan cerita..

maybe melonjak sebab lakonan mantap dari sam ^^

sahromnasrudin said...

ape nasib nurkasih????

siti murni said...

Belum tengok filem 'kongsi'...ni dah Nur Kasih pulak keluar...adeii..pening tatau bila nak pi tengok kedua2 nya ni...

*∽ IZAN ∽* said...

pergghhh! ada ati gak nak tengok!! tuah badan si Sammm

Rollo De Pedicula said...

penangan Sam punya pasal

Review Filem Nur Kasih The Movie

lagenda said...

entah...x teringin pun nk tgk citer kongsi tu. Tmbh2 lg sbb pelakonnya sam apatah tu

faiz said...

mmx xbest..mungkin pengaruh sam kutipan byk..

hazman aka species1980 said...

filem KONGSI nie kategori action comedy untuk hiburan ringan jee...fenomena SAM masih lagi penyebab kejayaan filem nie..DAVID TEO dah announce utk shooting KONGSI 2 ari raya nie.....confirm BONUS BESAR dalam tangan diorang....huhuhu

Siti Lyana said...

adakah itu tanda kat malaysia ni belum sedia terima filem berat?