Pages

Tuesday, May 31, 2011

Kadar @Tarif Elektrik Naik, Pemegang Saham Tenaga Senyum Saham Naik!!!

Ingat lagi tak ngan entri kadar @tarif elektrik naik 7% semalam? Seperti yang ramai expect, saham Tenaga naik pada hari ini. Pada pukul 9.30 pagi (mengikut Bursa Malaysia) harga saham Tenaga naik 62 sen kepada RM7.14.

Kenaikan ini adalah sebanyak 9.5%, memang banyak kan? Just imagine kalau seorang pelabur ada saham Tenaga bernilai RM10,000, hari ini dah untung RM950. Kepada yang ada unit trust pun dapatlah kesan ke atas kenaikan ini.

So siapa yang untung? By the way, kepada pengguna elektrik di bawah RM77 sebulan tak perlu risau sebab tiada kenaikan tapi harap-harap syarikat-syarikat yang mengeluarkan barangan pengguna tidak menaikkan harga.

12 comments:

azzey said...

mmg rate bil letrik sy di bwh 70....

lagenda said...

Rate bill mak biasanya x smpi pun RM 77 tu!

faiz said...

rate rumah ni saya lebih sikit dari 77 tu..

ainhany said...

hihii baru 7% jer naik...rakyat kena bantu menjana ekonomi nie...

Kecian kita...rakyat dulukan..

Myvitrd said...

rasa2nya bro.. tambang LRT naik tak? sebab guna elektrik juga

velasrizal said...

untung btol melabur dlm tenaga

hazman aka species1980 said...

hurmm... setiap kali finacial year... TNB untuk berbilion la jugak... tak rugi deee

iza said...

Assalam...
Alhamdulillah kalau saham TNB naik..
bil elektrik tak pasti pulak berapa sebab setiap bulan tak sempat sampai ke tgn, abg dah bayar...

fiza said...

Haihhhh...Untunglah TNB. Lpas nih tambang komuter, lrt & yg sewaktu dgnnya plak naik sbb pakai letrik.

sahromnasrudin said...

gaji CEO dia naik tak?? heheheee

D_08 said...

Tq PM....ahakkksss

KiD said...

jangan naik sudah.. karang ader yang pakai pelita aje.. heheh
Cek Nuffnang Pertama!! | Masyuk Berganda di hari G...