Pages

Friday, May 6, 2011

Dah Bawa Danish Ke Hospital

Sebelum ini Danish kena bisul kat muka dan bawa ke klinik nampaknya tiada perubahan. Beberapa hari yang lepas bawalah pula ke Hospital Gleneagles. Memang ramai gak maklumlah selepas hari cuti pekerja. Ambil nombor untuk "yang mempunyai surat jaminan (GL)", nasib baik majikan cover hal-hal berkaitan dengan kesihatan sendiri dan keluarga.

Ni le rupa klinik, selesa gak ada sofa untuk tempat menunggu dan juga TV. Bosan-bosan layan ajalah. Tunggu kejap pas tu nama dipanggil dan jumpa doktor. Sebelum ini dah buat janji temu (appointment).

Selepas berjumpa dengan doktor untuk mengetahui lebih lanjut then bagilah antibiotik "Augmentin". Tak sangka le pula antibiotik ni oleh digunakan untuk pelbagai jenis sakit, sebelum ni biasa gak ambil benda alah ni untuk Danish bila kena batuk. Not bad juga ubat ni.

Then lepas tu pi buat scanning "ulta sound" untuk mengetahui lebih lanjut. Mesin ni biasanya yang saya tahu untuk scan masa pregnant. Anyway lama gak menunggu nak buat benda alah ni since ramai sangat. So sempat le makan-makan dulu. So next week ada appointment lagi ngan doktor. So far, alhamdulillah, beransur kurang, harap cepat recover.

16 comments:

Noriz said...

ala cian danish...semoga cepat sembuh..

lydzar said...

sampai kena buat ultrasound eh? harap2 not serious la.. get well soon danish

aque said...

semoga danish cepat sembuh.....

faiz said...

semoga danish cepat sembuh..

Farra said...

semoga danish cepat sembuh..alhamdulillah company cover ..senang hati

kak ina kl said...

semuga danish cepat sembuh.

ejaMaria said...

wow... bisul pun kena scan ultrasound... dasat kat gleneagle ni...

KiD said...

oowhhh... danish yea... semoga cepat sembuh yea..

Rahsia Ubat Kuat | Mainan Dewasa

rasp said...

syukur 'covered'kan....
smoga danish cepat2 sembuh....

relevan said...

Sakit oo kena bisul ni...semoga Danish cepat sembuh..

LiFe KaMi said...

dapat company yg cover medical mmg bagus dpt juga kita perkhidmtan perubatan yg terbaik..
semoga danish cepat sembuh..

amal said...

aduh boleh bayang sakit tu.. semoga danish cepat2 sembuh yee.. rajin2 makan ubat :)

amirah said...

moga danish tak pape..kena ambik ubat properly

lagenda said...

moga danish cpt baik ye..

Sharinginfoz said...

dear all: thanks for the well wishes, mengenai ultra sound tu nak confirm sebab tengok dari luar tu tak nampak ada liquid

makdara TERdiva said...

bisul2 ni takleh anggap penyakit biasa..takut jadi lain plak..

tapi kita berdoalah semoga bisul tu cepat baik