Pages

Wednesday, May 11, 2011

Blog Sharinginfoz Kena Blocked Semalam

Semalam tak tahu le tiba-tiba aja blog sharinginfoz kena blocked. Masih tak tahu puncanya. Tiba-tiba aja keluar notice ni:

"Google Accounts: Unusual activity detected on your account"


Then ada seorang kawan hantar message melalui facebook menyatakan tak dapat masuk blog.

So pas tu masuklah detail nombor telefon then diaorang hantar verification code pas tu masukkan dalam "verify your account form"

Pas tu dapat login macam biasa. Hmmmm, sekarang terfikir ni, adakah nombor telefon tu akan digunakan nanti untuk mengetahui pemilik sebenar blog sharinginfoz? Ada sesiapa yang arif mengenai akaun blogger @gmail kena block?

18 comments:

relevan said...

Google nak no hp je tu..

eelobor said...

ye ker mr.relevan? setakat nie kawan tak pernah kena lagi... huhuhu

Myvitrd said...

Memang aku perasan semalam.. mau lebih 10 kali aku refresh tak keluar2.. last2 akhirnya keluar juga.. aku ingat kena remove mcm kawan2 kita yg lain.. ada orang kata mungkin ada orang tekan "Report Abuse" dekat header tu.. so google anggap macam spamlah.. tu yg dia blog.. baik buang tools dekat atas tu bro..

Solehah said...

dah banyak kali google mintak verify no phone ni. x pernah bagi lagi setakat ni. takkan nak dedahkan benda yang privacy..hmm

zati embong said...

jat pun kena cmtu.huhu.hntr code kat no tel.entah ape motif pun xtahu.

amirah said...

boleh jadik jugak tu bro nik..kemungkinan dia senang nak verify/trace the owner of the blog nnt kut..

lagenda said...

Yup..mak tahu bar 'report abuse' sgt bahaya kps blog kita klu org ada yg tekan report tu. So, mak cdgkan nik buat bar tu terus..

Untuk sign in ke dashboard, Nik blh pasang widget untuk sign in.

Better buang bar tu terus..

toyolkiut said...

langkah kselamtn je kot..
entah la, TK pun verify email gmail ngn nombor pin yg di hntr google mlalui no.telefon.. tp verify blog cr ni blm lg..

Matjoe said...

ko byk klik sgt blog ngko sendiri kot. sehari sampai 30 kali masuk blog sendiri dan home, dari 1 source ip yg sama

sahromnasrudin said...

saya masih selamat heheeee

darkbatman said...

bhaya klau salu kena cmne bro.

arekymz mukmeen said...

wow.
xpernah lak kene block.
huhu.

fiza said...

Pernah kena gak. Tapi tu lah, apa motif minta no hp kan.

Bila MATA Qahirah terpaksa di CUCI

puanbee said...

tak de pulak , blogspot mcm2 problem dh lani ..huhu

cikguden said...

nak log in pun selalu error hari nie. naper ek. kena refresh byk2 kali

Ayie said...

setuju dengan MYvitrd.. navbar tuh ada button abuse, bahay utk blogger mcm kita nih.. silap silap ada orang dengki, habis di picitnya button abuse tuh.. ^^

♥♥LiSsA♥♥ said...

omaigod! sampai dpt notification kne remove tu blog tu, bahaya tu
rase2 ade kaitan ngn kes.. yg tukar akaun yahoo-gmail ke tu ek?
huhuhu.
lisa dari smlm ta boleh bukak, tapi die just ckp currently unavailable, bila tnye blogger lain, semua kata ta boleh bukak, tapi yg pelik nyer ade blogger boleh bukak cm bese, tatw apa masalah nye, pagi ni boleh bukak dah, harap2 takde masalah lagi pasni, huuuuu

toyolkiut said...

uiks..
komen post ni yg lepas ilang gk ye..