Pages

Sunday, May 8, 2011

Arsenal Dimalukan 1-3 Oleh Stoke City: Harapan Musnah

Nampak gayanya harapan Arsenal untuk menjulang Piala Liga Perdana Inggeris musim ini tidak kesampaian setelah dimalukan oleh Stoke City dengan 1-3. Memang pahit tapi itulah kenyataan yang perlu diterima oleh peminat Arsenal. Tak apa, Arsenal tetapi dihati walaupun kalah.

Bermain di tempat lawan dan tekanan untuk mengejar pendahulu liga Manchester United dan Chelsea sangat mempengaruhi permainan Arsenal malam ini. Pertahanan yang goyah dengan meakukan banyak kesilapan memberi kesan yang sangat negatif kepada Arsenal secara keseluruhan musim ini.

By the way, gol-gol Stoke City dijaringkan oleh Kenwyne Jones (28"), Jermaine Pennant (40") dan Jonathan Walters (82"). Robin van Persie menjaringkan satu-satunya gol untuk Arsenal pada minit ke-81.

Sah, musim depan pengurus Arsenal, Arsene Wenger perlu membawa beberapa pemain pertahanan dan juga penjaga gol jika mahu jadi juara. Satu lagi gandingan pemain berpengalaman dan juga muda sangat penting untuk mencapai impian ini

9 comments:

Dr Mohd Hafiz said...

Keputusan yang tak dijangkakan..

KiD said...

wallaarghhh... luar jangkaan.. jom tengok Keputusan Manchester United vs Chelsea 8 Mei 2011

Anonymous said...

memang dah di jangka musim ini Arsenal gagal lagi..tidak dapat disangkal pemain muda Arsenal memang terhebat di dunia..tetapi mereka kekurangan permain bintang..polisi wenger mempertaruhkan permain muda sering memakan diri setiap tahun,

jack said...

polisi wenger sentiasa mempertaruhkan
pemain muda yang berbakat sering memakan diri saban tahun...mereka kekurangan permain bintang..atas faktor kewangan walaupun mereka mampu...perkara yang agak merugikan sekiranya permain muda berbakat ini meningalkan kelab disebabkan menerima tawaran yang lebih baik dari kelab lain...

Miecyber said...

Arsenal tolak rezeki...

Ais Artik kian cair

afiqazizan said...

dah agak arsenal akan tewas..stoke city memang kuat kalau dorang main kat tempat sendiri.

faiz said...

btol tu....pertahanan kalo xbeli gak xtaula...bosan btol tgk arsenal main hari ni..

aque said...

sedey jugew... bukan sebab
Arsenal Dimalukan 1-3 Oleh Stoke City
tapi sebab chelsea kalah..... wawa

Nik Zulkhairi said...

next season arsengal kena beli mat yo & apek, baru buleh jadi champ.