Pages

Monday, May 23, 2011

Meatball IKEA Halal ke Tak?

credit: eyriqazz

Ramai yang mempekatakan mengenai status halal or haram metball kat IKEA. So saya cubalah google nak cari mengenai pengesahan. So terjumpalah beberapa blogs yang menulis mengenai meatball IKEA halal or haram:
  • eyriqazz: IKEA meatball tak halal?|Saya tertipu...

  • teratakarmo: IKEA meatball halal atau haram, jawapan setakat ini mengatakan ia halal

  • edaolola: IKEA meatballs tak halal? erkkkk

  • akisferrero: IKEA meatballs tak halal?

  • hilalazmi: Meatball IKEA tiada sijil halal
Apa-apa pun, saya tak nak komen sama ada ianya halal tak halal. Lebih baik kita menunggu pengesahan, kalau rasa tak confident baik elakkan. Lagipun kalau tak silap sekarang ni food court kat IKEA ditutup.

13 comments:

faiz said...

alamak...baru rase mcm nak try..

lagenda said...

Tak pernah try wlupun ramai yg memperkatakan kesedapannya

P/s: Mcmana nk try kalo pi IKEA tu pun baru sekali! Miahahahaha...

THE LEKAT LEKIT STORY said...

kalau was2 jd haram.. bila status halal di ragui better jgn makan.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

elakkan jika msh ragu2.Alhamdulillah..saya lum pernah mkn lg

eelobor said...

yup...minggu kepas masih buka & beroperasi seperti biasa. tapi bila pergi nak makan semalam dah tutup lak. apapun tertunggu gak nie pengessahan kerana selalu gak makan kat situh

SyUhAdA said...

femesnye meatball ikea nie..
nsib baik xpenah mkn..

Myvitrd said...

kalau was2 jgn makan bro.. saya memang was2 nak makan dekat situ..sebab tu tak makan dekat situ kalau datang ikea

siti murni said...

tak pernah cuba, tapi selalu tengok kawan2 posting pasal meatball ikea nih, memang nampak marvellous..

Nik Zulkhairi said...

sijil jakim takde ke bro?

Azman Roslan said...

nasib baik tak makan kat situ, heheh..

izzad said...

tgh tutup? bile die start tutup? sampai bile? bgus gak tau status halal...nnt ape yg kite makan jadi darah daging

amirah said...

dulu dh pernah tutp sekali kan sebab mmng tak halal sosejnya..guna sarung sosej dr haiwan x halal rasanya..pernah baca before this..tak pernah cuba pun walaupun ramai org kata sedap sbb baru pergi IKEA sekali pun seumur hidup..tp apa2 pun kita tnggu pengesahan dulu..

ejaMaria said...

yaa... lepas ni mmg harus buat meatball sendiri... no more frozen food Ikea... kecik ati la dgn diorg ni... kesian aku dgn anak-anak aku... (klu betul) :(