Pages

Thursday, May 19, 2011

Dapat Surat Gembira Daripada Bank Rakyat: Membeli Saham (Senarai Menunggu "Waiting List")

Bulan lepas (April 2011) baru aja jadi ahli Bank Rakyat dan setiap orang, sama ada ahli ataupun yang baru hanya dibenarkan untuk membeli saham Bank Rakyat sebanyak RM500. Apabila terima surat daripada Bank Rakyat, dalam hati maybe pengesahan ahli kot sebab baru aja jadi.

Tapi bila buka surat tu, memang happy sangat sebab suratnya berbunyi "Tawaran Tambahan Modal Syer / Pembelian Syer Baru" dan amaun yang ditawarkan adalah RMXXXX. Then call Bank Rakyat diaorang cakap surat tu adalah bagi yang berada di dalam senarai menunggu (waiting list) dari tahun 2005 hingga 2010.

Then bila tanya detail, staff Bank Rakyat cakap, masa tahun 2008 saya ada apply untuk jadi ahli dan letak amaun RMXXXXX. Tak kisahlah tak dapat semua pun, dapat sebahagian pun dah OK. Tapi kalau dapat semua, nak cari duit kat mana ya? Anyway tarikh akhir kena buat bayaran adalah 31 Ogos 2011.

Saya rasa bagi yang menunggu @apply saham tambahan bulan lepas ataupun bulan ini, bergantung kepada lebihan yang diaorang offer bagi yang menunggu tahun 2005 hingga 2010. Kalau ada diaorang akan bagi kat yang baru apply.

Blogger terkena eyriqazz juga dapat surat tawaran @RM5,000.

10 comments:

nairaariaa said...

oowh..yg nie ke?cm mak sy penah buat dl..sy pom die tambah byk2 lg,tp die kate takde da kot untuk penambahan saham...rupenya boleyh ekk...

iza said...

Assalam..
Bestnya...
haritu tak apply pun...
tahniah..

Nieda said...

Bukan senang BR nak offerkan. Hari tu sempat juga beli sikit saham BR.

velasrizal said...

pergh..bestnye.. all the best bro

Boutique Cik Myra said...

best gilo..

*∽ IZAN ∽* said...

wah wah wahh! bestnyerr..! ni yg apply 2008? saya baru apply tahun ni alamatnyaa lambat lagi la nak dapat surat.. uhuk uhuk

Noriz said...

tahniah bang Nik...
wow...byknye XXXXX tuuuu... pokcik kayooo...hehehe

kakchik@ella said...

bestnya .. kakchik dah lama mintak saham tambahan tapi dia tak panggil2 pun...

faiz said...

tahniahla bro..bkn senang nk dpt...kena la usaha sikit nk dpt duit byr tu..

Myvitrd said...

Tahniah bro.. ni peluang keemasan ni.. kalau tak mau jual dekat aku ye.. hehehe