Pages

Thursday, March 11, 2010

Telefom Bimbit: Keperluan atau Barang Mewah???

Hmmmmm apasal le problem nak upload gambar ni.... Anyway just nak share pendapat mengenai handphone / handset.......... Apa pandangan anda mengenainya, adakah ianya barang mewah ataupun memang keperluan????

Dulu kalau nak beli handphone memang mahal, kalau tak ada seribu jangan mimpi le tapi sekarang RM100++ pun dah boleh kan... In fact, bawah RM100 pun dah boleh beli.......

Bagi saya handset ni memang keperluan sekarang dan bukannya barang mewah dah..... Tapi kalau kita beli telefon bimbit yang harganya beribu-ribu itu namanya barang mewah.... Tapi.... oppssss, terpulang kepada kegunaan kan... Bagi businessman, let say, maybe telefon blackberry ni dah jadi keperluan, yalah nak check e-mail ke, nak tengok website ke atau apa-apa lagi le......

Apa-apa pun sama ada ianya barang mewah ke keperluan ke, beli mengikut kemampuan dan tengok apa yang kita nak guna.... Yalah kalau beli telefon bimbit yang ada kemudahan internet tapi tak subscribe, buat apa beli kan........ Jadilah pengguna berhemah....

14 comments:

Of Tr@vels, 3nvironment and bl@bl@bl@ said...

saya rasa ia adalah keperluan..hehe..untuk bersosial dll. VC USM pun takde handphone..haha..dia kata dia selalu on time..tak perlu HP...hehehe

Ieda Al-Habsyi said...

keperluan! 3310 sudah, janji boleh cakap, hehhe!! :)

velasrizal said...

pakai nokia batu bata pn ok hape..yg penting dpt call n sms jadilah..

Miecyber @ Sudu said...

Telefon Bimbit adalah keperluan dan nak memiliknya bukanlah satu simbol kemewahan dah...

kenwooi said...

to me its not a barang mewah.. i think more to keperluan =)

saya_arief said...

hp adalah kperluan...
xkesah canggih ke x.

Jong said...

Nanged!! Celcome ads clicked

Alimaz-Kembara Terasing said...

keperluan la talipon nih...hat murah2 pun cukup dah...

[z@ck] said...

keperluan..
aku pakai hp nokia cikai je..

xda kamera, xda mp3..

polyphonic je..hahaha

ezzati said...

henpon dy rm100..hee..asal leh call/sms..

F I T said...

setakat guna untuk call dan sms sudah lah..tak perlu nak canggih-canggih sangat..kan? hehe

Tips Buat Freshie Nuffnanger! Jom Muhasabah Survey Nuffnang Korang!

Ejamaria said...

keperluan... slalu outstation... kena buat video call sblum tido kalau tak anak2 buat hal time nak tido...

zh-ena said...

mmg 1 keperluan skang nie
tanpa hp mmg ssh nak buat apa2
ikut pada kemampuan diri sendiri
klu mampu beli hp mewah tak salah kan
cuma terletak pd kemampuan diri sendiri jugak

~ain said...

hp saya harga rm99 je.. hehehhe