Pages

Sunday, March 28, 2010

Tak Bayar Hutang MARA Jangan Mimpi Nak Ke Overseas

Rasanya adil ke kalau tindakan dikenakan kepada orang yang berhutang dengan Majlis Amanah Rakyat (MARA) dengan menyekat mereka daripada keluar negara? Jangan risau, tindakan ini bagi yang tak bayar hutang. Kalau yang bayar hutang tak ada masalah.

Itulah laporan daripada Utusan, yang mana MARA akan bekerjasama dengan Jabatan Imigresen bagi implement cadangan ini. Sehingga kini sejumlah RM0.50 bilion hutang tertunggak. Memang banyak kan.

So kalau yang berhutang tu, cubalah bayar even RM50 sebulan, kalau belum kerja lagi or tak ada pendapatan lainlah. Yang penting bawa berbincang dengan MARA. Jangan senyap aja. Anyway sebelum ni kan ada juga kes seorang artis tak dapat keluar negara sebab tak bayar hutang kan????

9 comments:

~ ReD ~ said...

huiihh!banyak tu hutang MARA O_O

Mr. J pengeRindu said...

huahueh.. baru semalam i bayar RM50 dulu... mara dah berjaya menjejaki email aku. hehehe :P

Mknace said...

:) :) :)

Patty's Cottage said...

ptptn pun lancarkan program yang sama which kalau blacklist la tak boleh keluar luar negara nya...sigh...:P

izan salleh said...

nasig la tak berhutang dengan mara ;P

Solehah said...

ptptn dah buat mcm ni kan?

LUKISAN PENA said...

berhutang, dan terus berhutang..
pas habis bayar, wajib kerja untuk bayar utang jer..gua punya ptptn kejap tenggelam, kejap timbul..adussssssssss

cikTi said...

ayyyoo,.

susah nih,

Ejamaria said...

bagus la cam tu... blajar dah abis, kerja dah bagus, gaji dah masyuk, hutang kena bayar la...