Pages

Friday, March 19, 2010

Kurang Berjaya / Gagal SPM??? Jangan Risau

Hmmmm, result Sijil Pelajar Malaysia (SPM) bagi 2009 dah keluar baru-baru ini... Ada yang berjaya dengan cemerlang, ada yang, berjaya, ada yang sekadar pass dan ada yang gagal.... Apa-apa pun, ingatlah sama ada berjaya atau kurang berjaya.... Masa depan anda masih jauh......

Ada yang dapat masuk universiti / institut pengajian tinggi (IPT) dan ada juga masuk tingkatan 6 dan ada juga yang kerja dan ada juga yang tak tahu nak buat apa.......

Apa-apa pun, Kerajaan baru umumkan bahawa bagi mereka yang kurang berjaya atau gagal di dalam SPM, jangan bersedih atau risau..... Kementerian Pelajaran dan Kementerian Sumber Manusia dan agensi-agensi yang berkenaan akan membantu dengan menyediakan something untuk anda....

Bagi meningkatkan pasaran diri anda, inisiatif akan diadakan untuk membantu bagi anda menguasai kemahiran bersesuaian dengan minat anda... Tunggu....... Bak kata solehah, jangan bersedih..

4 comments:

kenwooi said...

helping is caring =)

mira ellyna said...

Spm hanya menentukan anda dimana.. tp xbermakne anda bodoh kerana mereka yang dpt 10A1 tu xtentu akan cemerlang di menara gading..

jangan terkejut klu mereka yang kne repeat sebab mereka lupe mereka blaja.. culture syok gitu..

so, apply je mane y ade ok..
sbb pelajar y gagal tu yang ramai dapat 3 pointer ke ats ade gak dpt dekan.

M!Er4N said...

salam..yg berjaya tahniah dan yg gagal jgn murung,,jdkan kegagalan kali ni sbg semangat utk kembali cemerlang utk masa hdpan..

::cdot the dot:: said...

alhamdulillah...spm dah lepas...