Pages

Wednesday, March 31, 2010

Free Annual Fees Kad Kredit Tapi Apasal Kena Bayar????

Pernah tak anda dengar masa promoter kad kredit nak "jual" credit card pada anda then dia cakap ambil le..... Annual fees ni free for life. Tapi bila sampai statement, ada pulak annual fees. Macam mana ni.....

Hmmmm, kes ni saya tahu daripada seseorang yang tak puas hati bila bank suruh dia bayar fi tahunan.

Apa-apa pun, make sure sebelum anda ambil mana-mana kad kredit anda baca dulu terms and conditions. Kalau tak tahu tanya le bank tersebut. Sebab ada small print cakap, macam, free subject tu anda berbelanja lebih 12 transaksi setiap tahun ataupun kena spend RM1,000 setahun dan macam-macam lagi....

So kenalah jadi pengguna berhemat dengan cari info sebelum anda membuat sebarang keputusan mengenai penggunaan kad kredit.

8 comments:

Matjoe said...

mmg taktik nk dptkan sales. menyampah

bro kasik nang skit:

http://innit.nuffnang.com/view.php?id=19897

|| NaFiRaa || said...

slalu macam tu kan!! pengguna slalu tertipu!!

JMR said...

charge tersembunyi tu yg kdg2 kita alpa..kn tgk btol2 b4 decide..be smart

Dayung Serian said...

ada hidden agenda...taktik nak achieve sales.

honeylanz said...

pernah! tp selalu bg alasan..gaji sy x lepas nk apply cc :D

mamai said...

kalau pakai memang kena bayarkan hehehehe

cikguafezi said...

thats the way banks make money..and now gov also want to make money by charging annual fee RM50..hmm

for me just stick to one credit card..but dreams of debit card when reach financial freedom :)

Anonymous said...

ade jugak yg memang betul xder annual fee kalao spend guna kad sebanyak 12 kali setahun..
tapi yg kene bayar adalah government tax saje..
normally die akan caj kredit kad kite tapi die akan tarik balik pada bulan selepas tu..
contoh yg ok adalan aeon credit yg kerjasame dgn jusco tuh...