Pages

Monday, March 29, 2010

PIBG: Danish

Sabtu minggu lepas pi perjumpaan Persatuan Ibu Bapa Dan Guru (PIBG) di sekolah Danish. So inilah kali pertama hadir perjumpaan PIBG. Just nak share pengalaman sikit. Mula pukul 9.00 pagi, sampai waktu tu tak sampai pun 30% yang datang. Pelik juga, tapi selepas satu jam adalah lebih kurang 60%yang datang. Hmmmm memang tak ramai yang datang.

Bila guru besar berucap dia cakap memang hari tu ialah the last day kena buat mesyuarat PIBG, patut pun, maybe mak bapa pi sekolah yang lain. Satu lagi sepatutnya habis pukul 12.00 tengah hari taapi tak sampai pukul 11.00 dah tamat, memang express betul. Perbentangan aktiviti dan penyata kewangan pun tak details just cakap sila rujuk muka surat X to XX. Hmmmm kalau macam tu aku pun boleh ingatkan nak bentangkan satu-satu.

Banyak juga usul yang dibincangkan tapi orang yang bagi usul ramai yang tak datang, memang kelakar betul. Satu lagi nak share mengenai pencapaian murid-murid kat sekolah ni. Adalah 16 orang dapat 5A dan 12 dapat 4A 1B. Tak ramai tak sampai 20% yang dapat 4A 1B ke atas. Satu lagi observation lebih 65% daripanya adalah perempuan. Hmmm nampaknya kaum lelaki dari sekolah rendah ke peringat universiti dipelopori oleh kaum hawa. Sila baca article oleh onizuka mengenai wanitaa masih monopoli universiti.

No comments: