Pages

Sunday, April 22, 2012

Memang Murah Coklat di Langkawi

Mesti ramai yang suka makan coklat kan? Coklat jenama Ferrero Rocher ni memang sungguh terkenal. Betul ke coklat memang murah di Langkawi? Anyway kat Langkawi Ferrero Rocher bagi 30 biji adalah RM21.90. Ada gak yang jual RM21.40, ada yang RM21.50 dan ada juga yang RM20.50.

Kalau kat Langkawi airport Rocher ni dijual pada harga RM29.90 bagi satu bekas yang sama.

Tapi kat Kuala Lumpur i.e. Carrefour, coklat Rocher yang saiz yang sama dijual pada harga RM45.40. Memang banyak beza. Maknanya 2 bekas kat Langkawi sama dengan satu bekas di Kuala Lumpur. Adakah rasanya sama? Entahlah, ada yang cakap kurang sikit, macam juga ngan rokok bebas cukai. Entahlah.

8 comments:

KiD said...

terbaeekkkk lah!!! patut bini aku pun kirim kat member

JR said...

Dulu istri saya pernah kerja kat Langkawi, tiap2 minggu bila balik dia akan pulang bersama coklat. Yg paling saya suka Ferrero Rocher yg hitam dan sedikit pahit itu, memang rasa coklatnya sungguh pure!!

redlomo said...

kalau pergi langkawi mmg borong coklat pun...

Anonymous said...

tu belum jatuh rm 19.90... lagi rasa nak borong ...

cimon said...

Nak cikit...(^_^)

Hani Syahani said...

pi langkawi pun baru 2x,terlupalah nak bandingkan harga dia dgn area sini,tp kalau dh sane rm21.90 sini rm45.40,wah double tu,best ah dpt ke sane!!!

Zura said...

plg ketara coklat daim..kat sna harga belas2 tp kat sini dh puluh2..

Nurul Akmal said...

Memang murah..