Pages

Tuesday, April 3, 2012

Jom Check Markah Sekolah Anak @Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah

 I am sure ramai dah tahu mengenai Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah (SAPS). Saya baru sahaja tahu from hubby of migorengpedas. Jom kita tengok macam mana nak check keputusan peperiksaan anak-anak melalui internet ya.

 Firstly, masuk website Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah.

 Lepas tu masukkan nombor kad pengenalan / sijil lahir. Pas tu pilih sama ada sekolah rendah or sekolah menengah then pilih tahun berapa. Ingat ya, bagi sekolah rendah ianya untuk darjah 3 ke atas. Kalau anak baru darjah 2 or 1 tak ada le maklumat.

 Then pilihlah keputusan peperiksaan yang anda mahu ya.

So dapatlah tengok keputusan anak-anak. Memang senang betul dengan teknologi yang canggih sekarang ni. Hmmm, banyak lagi yang kena improve, ada 2 tahun lebih lagi sebelum UPSR. Anyway thank you again kepada hubby migorengpedas ya.

 

5 comments:

nurfauzi said...

haha
ramai guru yang pening kepala nak key in markah ni. sebab server lambat..

tahun lepas, masukkan markah, lama tunggu nak masukkan markah sorang murid untuk satu subjek.
itu yang sampai pukul 4 pagi pun ade cikgu yang masukkan markah.

Citra NaniZam said...

terima kasih atas perkongsian ini.. mohon share ke blog dan fb yer.. citra kreditkan ke blog ini nanti..

sahromnasrudin said...

hakikatnya ramai guru mengeluh pasal sistem ini..ia banyak menyusahkan guru..

komen dari yang bukan guru huhuhhhh

Mak Lagenda said...

cikgu2 la pening kepala nk keyin markah anak2 murid bila time abis exam!

vidalsisah said...

Betul tu, bukan sekali kena isi, tp setiap kali pereksa kena key in mrkh, tp itu sume alah bisa tegal biasa jer bg cg2.