Pages

Sunday, April 15, 2012

Jom Kita BerFirefly ke Langkawi

Jom kita naik Firefly from Subang ke Langkawi. First time naik Firefly. Anyway kapal terbang ni adalah ATR 72-500. Ianya boleh memuatkan sehingga 78 penumpang.

 Ianya dilengkapi dengan 2 enjin dan of course ada le kipasnya.

 Kebetulan dok kat tepi tingkap dekat dengan kipas. Tak ada le bising sangat. OK je.

 Inilah boarding pass Firefly. Memang simple aja sekarang benda alah ni.

 Ada 2 seat sebelah kanan dan kiri.

Jom kita minum jus dulu. Kalau tak silap macam oren aja tapi warnany bukan kuning. Belasah ajalah. Boleh hilangkan dahaga kan.

 Sambil-sambil tu jom kita makan kacang.

 Dah sampai di Langkwai. Pemandangan yang cantik dari udara. Alamak nampak lagi kipas Firefly ATR72-500 ni. Nanti balik tak nak dok tepi kipas ya.

Jom ambil beg. Yang purple tu bukan saya punya ya. He he he. Nanti ada masa saya update lagi. Trip ni sebab ada kursus. Nanti kita pergi lain kali bersama family ya.

7 comments:

eelobor said...

bawak family sekali....boleh 2 in 1

mamawana said...

Best kan terbang2 ke Langkawi...

siti murni said...

pengalaman menaiki fireflyz -- mmg lebih best..selesa berbanding AA.

Insan Biasa said...

hrga firefly ok ke?

Sharinginfoz said...

insan biasa: tak sure le sebab company yang sponsor, anyway kalau tak silap sehala tak sampai RM150

hazman aka species1980 said...

hurmmm.... saya sebagai staf pun tak pernah cuba firefly nie... kalau dulu firefly ade operate kat KLIA... tapi dah KENA TERMINATE... rugi betul laa... ianya alternatif terbaik untuk menyaingi AA...aper buat kan... huhuhu

ProfHariz said...

Saya tak pernah lagi naik kapal terbang tapi ramai kawan2 saya cakap Firefly tak selesa~