Pages

Saturday, April 28, 2012

Dalam Hutan ada Wifi Ke?

Betuk ke dalam hutan ada wifi? Wow kalau ada memang advance le. Anyway ni gambar yang sempat saya ambil masa pi ke Hutan Lipur Durian Perangin, Langkawi.

Kalau nak tahu maksud forest ni le ya. By the way, yang kat sebelah kiri tu sign wifi ke? Rasanya tidak kot, ianya adalah tanda hutan.

Make sure datang kat Durian Perangin, Langkawi ni, kebersihan kena jaga ya. Jangan membuang sampah merata-rata.

Seronok betul diaorang mandi ni, kena pula cuaca panas. By the way, dalam hutan ni cuaca memang OK punya,

Air kat sini memang bersih dan sejuk.

Ada jambatan yang menghubungkan satu tempat ke satu tempat yang lain. Pondok untuk berteduh dan BBQ pun ada tapi sayang sesetengah jambatan macam nak roboh aja, diaorang tak jaga ke? Macam mana nak tarik pelancong.

Kedai-kedai jual makanan pun ada.

Nak beli cenderamata pun ada. So apa lagi, kalau singgah di Langkawi bolehlah kunjungi air terjun di Hutan Lipur Durian Perangin. Takkan nak lepak pantai aja kan 

6 comments:

eelobor said...

kat hutan lipur, barangan cenderamata dia beg tangan. huhuhuhu

ProfHariz said...

Perghhh bestnyaaa!

velasrizal said...

tu mcm logo jabatan hutan je

Hani Syahani said...

Hui mcm syiok je lepak2 kt air terjun,tp yg xsyioknye kalo infrastruktur dia kurang memuaskn,padahal tmpat dia best..

hazman aka species1980 said...

hahahaha..... siot je bro... ingatkan betul2x ade wifi... terkono den....

nurfauzi said...

kalau betul dapat wifi, luas betul liputan.