Pages

Tuesday, April 10, 2012

Dividen Amanah Hartanah Bumiputera (AHB) Dah Masuk

Semalam 9 April 2012, dividen Amanah Hartanah Bumiputera (AHB) telah pun diumukan sebanyak 3.25% untuk tempoh 6 bulan. So kalau kita tahunkan dia, so sama juga dengan 6.5% setahun. Not bad kan walaupun tidak sebanyak sesetengah pelaburan lain tapi yang penting AHB ini berlandaskan syariah. Itu yang penting.

So kalau nak tambah pelaburan kena le pergi ke Maybank ya sebab dividen AHB di tidak dikreditkan ke dalam akaun AHB tetapi dalam akaun Maybank. By the way, dividen telah pun dimasukkan dalam akaun Maybank hari ini, 10 April 2012. So apa lagi jangan lupa check dalam akaun masing-masing ya.

So selesailah dividen untuk kali ini ya. Nanti tunggu ya pengumuman dividen AHB bagi tempoh 6 bulan lagi pada bulan Oktober 2012.

4 comments:

Myvitrd said...

oklah tu bro.. dari takdakan.. yg best setiap 6 bulankn

Iza Teratak Usang said...

Assalam..
Ya, dah masuk dah..
syukur, Alhamdulillah..

baihaqi07 said...

baru tau.. ingatkan ada masuk aps kat akaun.. sapa yg bagi. ok saving sikit2 boleh jadi banyak

Anonymous said...

asalkan syariah compliance!