Pages

Tuesday, June 5, 2012

Resipi Kek Pavlova yang Sedap @irmadilondon

Hari tu makan kek pavlova yang sedap di Alexis Gardens.Teringin nak makan lagi pavlova ni, Memang kalau dah cuba nak lagi dan lagi. Kalau tak percaya pi le cari pavlova ni. Tapi kalau nak buat sendiri susah ke tak. Nak buat kenalah tahu resipi kek pavlova.

Jangan risau kat blog irmadilondon ada resipi kek pavlova ni. Memang nampak sedap aja. Jom kita tengok rupa kek pavlova @resipi pavlova.

Tengok aja gambar memang terasa kesedapannya. Penuh dengan buah-buahan, kiwi, strawberi dan blueberry. Alamak tengok kiwi ni memang sedap betul, my favourite especially kalau makan ngan yogurt.

Kat blog irmadilondon ni, harga sebiji kek pavlova bersaiz 850g adalah RM45. Hmmmm harganya memang berpatutan. Masa beli kat Alexis Gardens hari tu pun satu slice RM15. So bandingkan harganya ya.

Anyway terlupa pula tujuan asal tulis entri ni untuk kongsi resipi kek pavlova yang sedap. Anyway sebelum nak share resipi ni dah tanya tuan punya blog, irma, dia cakap ok aja. So ni le resipi kek pavlova yang sedap.

Alamak panjang le pula sebab irma ni memang bagus, bagi step by step dan detail. Macam ni le, masuk aja blog irmadilondon le untuk cari resipi kek pavlova yang sedap.



5 comments:

siti murni said...

Pavlova mahal sebab kos bahan-bahan. Untung sape pandai buat. Ada yang cakap mudah je nak membuatnya..tapi saya tak pernah cuba.

Kat penang ni satu slice dlm RM 12

Suliana said...

saya dah pernah buat 3 kali!! memang sedap tapi manis.. tak leh mkn selalu :-) senang je wak buat dia.. try ler :-p

sarah mohamad said...

Sedapnyaaaa. Boleh try buat sendiri, kalau beli mcm agak mahal kan. hehehe

amirah said...

sape yg mengidam pavlova ni? huhu

Mak Lagenda said...

Mak kurang suka..sbb terlalu manis...wlupun mkn dgn buah2 masam but its still x bley cover kemanisan dia.

Mau kena potong kaki mak ni kanggg! Takutttt!!