Pages

Saturday, June 23, 2012

Cantik Betul Gambar yang diambil dengan Samsung Galaxy Note

Ni nak share gambar-gambar yang saya "pinjam" daripada facebook my friend, Encik Fizri. Actually beliau telah memberi komitmen kepada diri sendiri untuk mengambil gambar at least satu sehari menggunakan Samsung Galaxy Note dan upload dalam facebook di bawah folder Lightbox Photos.

So far sebanyak 251 gambar telah dikongsi dalam facebook. Jom kita tengok beberapa gambar yang saya rasakan menarik.
Memang cantik betul apabila kita lihat pemandangan awan ni. Ianya diambil di Kuala Lumpur. Agak-agaknya kat mana exactly.
Kemungkinan 95% hujan akan turun apabila kita lihat gambar ini. Cantik betul jambatan ni. Macam kat belakang rumah aja, he he he.
Bunga apa ni? Yang pasti warnanya adalah putih. My daughter, Afiqah cakap bunga daisy, betul ke? Rasanya memang tak betul.
Ini sudah pasti ramai yang tahu kan? Menara Berkembar, KLCC. Sungguh cantik gambar ni yang diambil waktu malam.
Tengok gambar ni rasa lapar le pula walhal dah makan. Magnum classic memang sedap, kalau nak lagi sedap, suruh orang belanja.
Makanan yang disukai oleh orang Malaysia. Gambar ini diambil di Pasir Puteh, Kelantan.
Gambar terakhir di tepi pantai. Inilah orang yang mengambil gambar menggunakan Samsung Galaxy Note dan edit gambar menggunakan aplikasi PhotoEditor ataupun BeFunky.

Sharinginfoz nak ucapkan terima kasih kepada Encik Fizri yang membenarkan saya berkongsi karya beliau di blog ini.

6 comments:

vidalsisah said...

Pasir Putih Kelantan tu kg hakak tu.

rasp said...

memang cantik shots nye...
walopun tak guna dslr kannnn....

KiD said...

gambar klcc tu sangat mengancam!

CIK TOM said...

wah plg suka 1st n 2nd pic..cntknya.. mesti pndi snap ni..
tb2 rs teringin plk nak beli galaxy samsung note bl tgk pic dlm entry ni :)

Mak Lagenda said...

Gambar2nya mmg superb! Exspecially gambo KLCC,gambo awan n gambar jambatan tuh.

hazman aka species1980 said...

Kawan bro nie memang pandai cari angle untuk shoot gambar... photoeditor tu mencantikkan lagi gambarnya