Pages

Saturday, June 9, 2012

Cantik Betul Hidupan Laut @Underwater World Langkawi

Kalau pi Langkawi jangan lupa pi melawat tempat-tempat menarik termasuk dengan Underwater World Langkawi. Ianya terletak di Pantai Chenang.
Ni le waktu melawat ya. So kalau sepanjang cuti persekolahan, ianya from 9.30 pagi hingga 6.30 petang.
Ni pula kadar masuk ya. Kalau yang kakitangan awam dapat murah le, dewasa (RM22) dan kanak-kanak (RM11). Tapi jangan risau yang rakyat Malaysia pun dapat murah juga api RM28 / RM18.
Afiqah dan Danish memang enjoy. Actually sharinginfoz yang paling suka, paling lambat keluar.
Memang pelik betul tengok penguin menyelam.
 Danish sempat bergambar ngan "penguin".
Kalau letih tengok hidupan laut boleh le makan kek ya.
Nak beli cenderahati pun boleh.
 
 Burung pun ada kat sini ya.
Memang cantik betul.
 Tak tahu nak cakap apa, memang unik dan menarik perhatian sesiapa yang tengok.
 Tak tahu le apa benda ni.
Yang ni saya rasa batu karang, benda alah yang kat bawah tu udang kot.
Ini pula pelbagai jenis cengkerang.
Benda alah jerung ni le yang membuatkan sharinginfoz tak bergerak.
Tengok melalui kaca. Kalau le kita berenang sama apa le agaknya.
Gigi sharp ni memang tajam. Kalau melawat Langkawi jangan lupa ya Underwater World ni, rugi kalau tak pergi.
Dalam setiap akuarium tu ditempatkan satu jenis hidupan laut. Ada juga akuarium yang menempatkan banyak jenis species.
Yang ni boleh sentuh tapi tak ada le apa sangat.
Pelik betul ikan ni, matanya cukup besar.
Udang terkena warna biru ke ni?
Ini of course ikan tapi apa ya namanya.
Ini pula sea cucumber. Warna pink le pula. Dikenali juga dengan timun laut. Ini pun gamat juga kan?
Tapak sulaiman pula tak dapat ambil gambar penuh sebab melekat aja.
Jelly fish, sedap ke kalau makan ya?
 Apa le agaknya kuda laut ni tengah fikir.
Yang ni jenis naga.
Berduri-duri le pulak.
Ketam ni kalau masak merah mesti sedap. Fresh lagi.
Ikan lagi.
 Memang banyak le ikan.
 Ni pun ikan, hantam aja le.

Siapa tak kenal ngan ikan ni kan.
Belut zebra pun ada.
Layan ajalah. Semuanya 35 keping, nak letak banyak kan bosan pula.

9 comments:

syazana amira said...

menarik :)

mamawana said...

Nice. Seronok kan masuk kat sini..

Mak Lagenda said...

mmg seronok bwk anak2 berjln smbil belajar sesuatu.

icee-yah said...

Bestnye dapatambil gmbr cantik cntik:-)

hazman aka species1980 said...

whoaaa... untung laaa untuk saper yang entitled for government rate tue...banyak gak beza

eelobor said...

bro.... serius kat langkawi lebih seronok berbanding aquaria di klcc

blog-tips-kurus said...

kat luar ada ular sawa. tak posing dengan 'ia' ke??

afiqazizan said...

Nampak best saja pergi tempat ini..teringin nak pergi satu hari nanti.

amirah said...

rajinnya bro nik tangkap satu2...ahmad pon pernah jd penguin mcm danish..huhu