Pages

Monday, June 4, 2012

Macam Mana Nak Check-In Flight Airasia Melalui Internet


Jom kita tengok macam mana nak check-in flight melalui web. Bila dah dekat ngan waktu nak terbang, Airasia akan hantar e-mail untuk maklumkan, so click aja link. Then keluarlah benda alah ni. So pilihlah sama ada nak check-in untuk pergi aja ke or pergi balik.

Pas tu pilihlah, nak tambah ke insurans? Kalau tak nak just click cancel aja.

Lepas keluar skrin ni, click cancel lagi. Maknanya kita betul-betul tak nak dilindungi insurans. Kalau flight delay so tak dapat apa-apa ya.

Lepas tu confirm le. Then pilihlah sama ada nak boarding pass dihantar melalui e-mail or smartphone. Dua-dua pun boleh.

Ingat ya kat mana tempat untuk sahkan boarding pass tu sebab bagi yang ada baggage dan yang tiada tempatnya berbeza.

 So dah siap pun, kejap aja untuk check-in guna web ni.

Jangan risau boarding pass ni dihantar juga ke e-mail ya dalam bentuk pdf so bolehlah print ya. Begitulah sedikit sebanyak cara macam mana nak check-in guna web.

2 comments:

Anonymous said...

Terima kasih byk2 naaaa....seumur idup aku memey x penah nek kapetobang...semoge aku tak jadi spt rusa masuk kampung kat airport nanti... bye2 sayang!

Muhamad Asyraf Yasin said...

macam mana kalau xbeli travel insurance yer sekiranya flight delay?