Pages

Friday, June 1, 2012

Jom Daftar Astro On-The-Go

Tahu tak dengan Astro on-the-go? Ianya siaran sama dengan Astro tetapi kita boleh tonton di mana-mana sahaja tak kira melalui laptop ke, tablet ke or smartphone. Kiranya mudah kan? Mulai sekarang hingga 31 Ogos 2012, ianya percuma so lepas ni kalau tak silap saya akan dikenakan bayaran sebanyak RM50 sebulan.

Jom kita tengok macam mana nak daftar Astro on-the-go.
 Mula-mula of course le kena masuk Astro on-the-go. Then masukkan maklumat-maklumat yang dikehendaki i.e. astro ID (pilih le apa-apa nama yang nak ya), password, alamat e-mail dan lain-lain lagi.

 Lepas semuanya selesai, keluarlah benda alah ni. Maklumat lanjut akan dihantar ke e-mail yang dah didaftar tadi.

 Lepas tu masukkan butir-butir, kata nama, kata laluan dan kod pengesahan.
 Then keluarlah benda alah ni.
 Lepas click "link your account here", masukkan maklumat diri, nombor kad pengenalan, smart card no yang boleh diperoleh kat kad tu ya dalam decoder astro tu.
 Pilihlah sama ada nak dapatkan kod melalui e-mail ataupun sms. So far OK ya ngan Astro on-the-go ya.

 Kat page ni, click le kat "here" kat dalam kotak merah yang saya buat tu ya.

 Masukkan kunci pengesahan yang didapati either from e-mail atau sms.

 Dah siap pun.


 So pilihlah sama ada melalui ipad ataupun laptop. Bagi melalui smartphone, iphone ataupun yang android, tunggu ya, belum ready lagi.

 Then click link ya.
 Berjaya dah.
So tengoklah rancangan yang ada sekarang, so far kalau tak silap 11 rancangan aja,termasuk. Awani, Warna, CNN, Disney Channel dan Disney Junior.

So apa lagi jom daftar Astro on-the-go. So dengan adanya benda alah ni, kekosongan yang bakal diisi kembali.

27 comments:

KiD said...

wahhaaaaa... aku ada terbaca tapi tak daftar lagi. kena sambar ipad dulu lah.. hehheee

hazman aka species1980 said...

Hurmm... kena tengok betul2x term n condition baru leh nak register....

Myvitrd said...

Aku dah daftar n terus layan superspontan tadi.. hehehe

muhd asnawi said...

kalo x langgan astro buat benda ni ..

lynn said...

sy dah buat tp xjd la..erm,kalau kte nak delete account yg kte buat previously n nak buat yg baru cne ye?

matnuar said...

sy dh dftr...tapi xjadi

Anonymous said...

cerita yg ada x live. hanya cerita lama.. mcm x berbaloi je..

Iqhmal Mal said...

Wei apa tu id number haa nak dapat kat mana

Sharinginfoz said...

iqmal: kalau tak ingat astro id tu kiranya macam kata nama, letak le apa nak kita mahukan

Anonymous said...

kalau nak tonton kat astro on the go ni... prlu ada smbungan internet connection kah???

Sharinginfoz said...

anon: memang kena ada internet connection

Aishah Yusof said...

2 benda la kna byr eh...astro kat umh dgn astro on the go?btol x

Anonymous said...

free ke kena bayar?

izyan nabiha said...

.nak taw sme ad kene byar ke x?? ataupun cas ats bil astro at rumh..

Sharinginfoz said...

dear all: tak sure le, kena check ngan astro sama ada kena bayar ke tak

**hudalulu** said...

hai... i nak share info psl astro ni kat blog yea. feel free to visit hudalululoveyou.blogspot.com =) tq in advance =)

**hudalulu** said...

share info di blog yea =)

Sharinginfoz said...

hudalulu: ok no problem

Iqhmal Mal said...

Contohnya kata nama tu cam mana yang tentang id number

Sharinginfoz said...

iqmal: bagi je apa-apa nama yang mudah nak ingat, i.e iqmal,

niniana said...

Tmpang tny..y dh dftr n brjya wat 2...astro on the go ni kna byran x..mcm astro kt umh..

Sharinginfoz said...

niniana: rasanya tak kena bayar le tapi kena call customer service ya fordetail

Lagubestbest TV said...

Rm50. Tapi sekarang ada bisnes jadi agen jualan tv internet jugak, melanggan separuh harga, komisen tinggi.

Sungai Kuali Camp Site said...

salam... tumpang bertanya ye.. saya ni nak daftar astro on the go sekarang.. yg lain sy dh fill up, tinggal yg astro ID tu aje yg xfaham.. dh letak nama n no pun xboleh..mesti jawap id xsah.. contoh id mcm mn die nak ye?? plis2 help..

Mohammad Hafizuddin said...

assalamualaikum..sy ade buat astro on the go..dulu..n link dgn smartcard..lepas tu...password x ingat n then kene block..n sy rgster yg baru..tp nk link dgn smartcard x dapat...mcm mane nak batalkan smartcard di acc astro on the go yg lame...ade sape2 taw..please tolong sy ASAP

haikal said...

mcm mne untuk id astro

suhaizan izwan wan said...

SAYA DAH DAFTAR TPI STIL XLEH TNGOK..SIARAN NAK TGK TU KENA TUKAR PKAJE FMLY DLU CMNA AR..