Pages

Tuesday, June 12, 2012

Dah Dapat Tiket Percuma Bukit Gambang Water Park

Ingat lagi tak entri saya mengenai 50,000 tiket Water Park Gambang percuma? Gues what saya suka-suka kumpul kepala akhbar Harian Metro sebanyak 14 keping (ada beberapa hari tu, satu akhbar ada dua kepala).
 So weekend lepas pi le ke NSTP Balai Berita Bangsar.
Sampai aja ada beberapa orang beratur, memang tak ramai le, so apa lagi join le beratur.
Atas meja tu memang banyak tiket untuk diberi.
Setelah hampir 20 minit beratur, dapat le 4 keping tiket percuma. Hmmmmm, beli newspapers, katakan 14 naskah @RM1.50 satu so jumlahnya adalah RM21 (abaikan harga hari Ahad ya), so dapat tiket Water Park Gambang semuanya berharga RM92 (2 dewasa dan 2 kanak-kanak) or RM112 (4 dewasa) pada harga biasa. So memang jimat le. Tapi tengah fikir nak pi ke tak sebab from KL to Gambang at least kos rasanya tak kurang from RM400, termasuk tol, minyak, makan dan tempat penginapan.

Kalau pi semata-mata untuk bermain air memang tak berbaloi tapi kalau nak buat benda lain or tujuan bersiar-siar bersama-sama keluar, maybe OK juga. Apa-apa pun tunggu le sebab tiket ni valid sehingga 31 Julai 2012.

Tak sangka ada yang beratur sampai 3 jam untuk dapatkan tiket percuma Water Park Gambang ya dan betul ke orang itu tamak jika tebus banyak-banyak?

4 comments:

FARAH deeb said...

Wauuuu amatlah rajin kumpul dan beratur bagai gitu. So kalau pegi memang bestlah jawabnya. Cume yelahkan kos kat sana lagi nak kena dipikirin huhuuu...
My latest Entry :)
JJCM: Le Chateau De Puah

Mak Lagenda said...

Dah dpt tiket, bimbang x jd pergi plak yea nik..?? Kena rncang pi cpt2 tu..kalau x, tak lama lg dah nak puasa kan..

Tak pun, ,apa kata buat je GA..buleh gak bg pd yg mmg nak pi.

vidalsisah said...

Jgn pikir lama2 sgt nanti besok tiba bulan puasa plak. Enjoy dokalik dokala apa salahnya kan, demi anak2 dn isteri tersyg ;D

hazman aka species1980 said...

Betul tu bro.. kalau diorang buat untuk MELAKA WONDERLAND okey lagi kot...tapi kalau dah masuk waterpark nie pulak confirm akan costing dari segi makan minum pulakkk