Pages

Wednesday, June 27, 2012

Afiqah Pula Dapat Yellow Belt Taekwondo

Sebelum ini Danish dapat tali pinggang kuning kini giliran Afiqah pula dapat yellow belt. Anyway, baru-baru ini Afiqah dan Danish test untuk dapat kenaikan belt. So yuran test adalah RM50 dan RM60. Kalau tak silap dalam setahun ada 4 ujian, so "master" akan tengok sama ada layak ke tak nak ambil ujian. 
Afiqah memang happy betul dapat menghadiri ujian kali ini kerana sebelum ini hanya Danish.
Danish pula masa nak test, sakit perut tapi semuanya berjalan lancar semasa ujian.
Kalau tak silap lebih kurang 2 jam semua peserta dari tali pinggan putih hingga kuning-2 menjalani test. So masa yang ditunggu sudah tiba so dapatlah tali pinggang kuning.
Bagi Danish pula dapat tali pinggang kuning-hijau or kuning 2. So nanti kalau lulus satu test lagi dapatlah hijau.
Bagi kuning 2, diaorang just letak tape warna hijau.
Inilah tali pinggang untuk diberi kepada yang menjalani test. Bagi hitam kenalah tunggu umur at least 12 tahun walaupun banyak kali test.

2 comments:

eelobor said...

depa nih pernah "testing" tak kat rumah? harap2.... jgn la terjadi eh...

vidalsisah said...

Baguslah dodorang dah dpt, mesti si adik bangga dpt sertai si abg kan.