Pages

Thursday, March 8, 2012

Danish Dapat Tali Pinggang Kuning @Taekwondo

Lebih kurang 2 bulan Danish masuk taekwondo, baru-baru ini dapat tali pinggang kuning setelah mengharungi ujian.

Memang suka betul Danish apabila menerima yellow belt from master.

Actually, ujian tu kiranya OKlah, tak berapa sukar rasanya. Mereka perlu mengikuti coach. Tapi according to master, ada beberapa orang yang tak berapa kemas tapi dapat juga. Kena banyak latihan lagi untuk mempertajamkan pergerakan.

Danish mengambil ujian dalam kumpulan pertama yang mana setiap kumpulan dibahagikan kepada 10 orang. Ni setelah tamat ujian, melihat kawan-kawan yang lain.

Memang mula-mula apa lagi sesi panaskan badan. Maybe lepas ni dalam beberapa bulan lagi ada ujian untuk belt yang lebih tinggi. Tak kisahlah tali pinggan apa, janji dapat mempelajari seni pertahankan diri.

Adik Danish, Afiqah tak test lagi maybe next round. Afiqah cakap tak apalah dia suka ngan tali pinggan putih.

10 comments:

arekymz said...

teringat time kecik2 dulu masuk taekwando jgak.
smpai belt merah je.
pastu benti sbb bpk angkat dah tak ada.
kalau tak skg ni dah belt hitam celet emas dah..
T___T

~aSHa~ said...

tahniah abg danish...dari adik danish (mdm1)

velasrizal said...

tahniah danish lps ni mahir le teknik mempertahankan diri

amirah said...

cepatnya dpt tali pinggang kuning..tahniah danish...

Azrul Hisham said...

dah sampai masa nanti dapat la black belt tu... :)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

bestnya taekwando. nak masukkan jugak my nuha tapi asyik terlupa.

Ckin Kembaq said...

bila minat tinggi, komfem boleh. ^_^

vidalsisah said...

Hebatnye anak trune Sharinginfoz, yg adek plak lg hebat, nk tali pggang putiiih...heheee.

nadey said...

beshnye dulu saya larik.....takut sir yg ajar tekwando tu....skung ni ambek inspirasi tgk WWF je

zati embong said...

bagusnya,kecik2 da minat.jat dulu hmpir nk join silat,lepas 2 larik,xsuka.