Pages

Tuesday, January 17, 2012

Suka Betul Danish dan Afiqah Masuk Taekwondo

Pada weekend yang lepas Danish dan Afiqah baru memasuki Taekwondo. Memang suka betul, maklumlah first time kan. Since tak ada baju so pakailah pakaian sukan. Macam nak menari ada le, tak biasa kan. So semasa bayar yuran, diaorang tanya nak beli baju taekwondo ke, so OK le, alang-alang kan. Anyway untuk seorang baju RM100, yuran tahunan RM30, buku RM10 dan yuran bulanan adalah RM20, so semuanya bayar RM160 dan untuk 2 orang RM320.

So nanti tiap-tiap bulan just bayar RM20 aja, waktu training adalah seminggu sekali. Kalau tak dapat pi waktu weekend, boleh join hari lain kat sekolah lain, just bawa buku aja.

Danish tengah pegang benda alah tu, sambil kawannya menyepak. Hantam aja le, tak tahu macam mana nak sepak kan.

Afiqah ni nak tumbuk ke nak menari. Kadang-kadang memang kelakar tengok cara budak-budak menumbuk atau menyepak. Tak kisahlah, janji diaorang aktif dan baik untuk letak dalam buku @kokokurikulum (betul ke eja).

13 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

alahai lemah lembutnya anak dara :)nanti mesti master punya ! :) anak buah me siap dah boleh jadi trainer taekwando skang.tengah study kat UMP.belajar dr sekolah lagi la taekwando tu.

amirah said...

kokokurikulum? huhu...bagus kecik2 ni belajar martial art tapi jgn smp bergaduh adik beradik pun dia prektik kan jurus2 dia tu..huhuhu..dr pengalaman sendriii..

sahromnasrudin said...

alhamdulillah...aktvt yg bagus utk bekalan kpd mrk jika diganggu gugat

mamaNoriz said...

wah, untung betul mereka!

mahal baju dia kan, sya dulu ada gak masuk tpi separuh jalan je...huhuuu

Echam said...

Salam ziarah..

Mak Lagenda said...

Elok tu..ajar anak seni mempertahankan diri. Buleh jugak isi masa lapang dgn benda2 yg berfaedah gitu..

hazman aka species1980 said...

bagus la bro...tapi kalau diorang dapat masuk silat mungkin lagi menarik...

lienda said...

insyaallah mudah mudahan seni nie dapat mempertahankan diri mereka,jangan di takwando kita sudah lah hi hi

eelobor said...

aktiviti yang sihat.....

Mr.Clive said...

Hi sementara terjumpa post ni,nak nasihatkan akak supaya terus bakarkan semangat danish ngan afiqah ni untuk belajar taekwando ni sampailah ke sekolah menengah sebab taekwando ni kalau jurulatih dia bagus, boleh bentuk displin budak2 ni.saya dah 10 tahun dengan taekwando semenjak zaman sekolah lagi.dan juga untuk pertahankan diri.memang bagus.so, good luck akak! thanks. :)

velasrizal said...

bagus xtvt ni menyihatkan badan

KiD said...

hehehe.. sweetnya afiqah taekwondo.. bior diorang belajor sikit seni pertahankan diri.. sihat tubuh badan..

ko kurikulum ler bro.. hehehee

eiela said...

comel la tengok diorang main taekwondo nih.