Pages

Wednesday, January 11, 2012

Ikan Jenahak Bakar Tak Puas Hati Sangat

Masa weekend yang lepas pi le ke Bagan Lalang, Sepang. Mula-mula nak pi makan kat Restoran Terapung HM Sri Bagan tapi ianya tak buka lagi, i.e. sebelum kul 6.00 petang, so singgahlah di salah satu restoran kat situ then order le untuk dibawa balik.

Masa tu teringin nak makan ikan, so kami order ikan bakar jenahak @550g for RM30.30. Nampak macam sedap aja, so apabila bawa balik makan memang tak rasa sangat, memang tawar.

Tapi nasib baik cili kicap ni menambah sedikit rasa tetapi ianya below apa yang kitaorang expect. Ratingnya saya bagi 6.8 out of 10. Tak payah le ya, beritahu kedai mana. Adakah rasa yang tak sama dengan apa yang kitaorang harapkan disebabkan oleh tak makan kat situ? Entahlah.

Kerang rebus memang tak menghampakan, memang suka sangat ngan benda alah ini. Cukup rasa especially dengan serainya. Rating saya bagi, 8.1 out of 10.

Sup ayam pun tak berapa sedap, kuahnya yang cair dan tak rasa sangat ngan rempahnya. Anyway beli untuk seorang makan @RM4.50.

Semua sekali untuk ikan bakar, sup ayam, kerang rebus dan air yang kitaorang minum situ @RM44.00 (after diskaun). Bolehlah, tapi next time memang kena makan kat HM Sri Bagan. Anyway maybe kena cuba makan ikan siakap bakar (I, II dan III) yang mana lauk kegemaran eyriqazz.

8 comments:

eelobor said...

huhuhu.... terkena gak yer bro? aku dah 2x makan kat bagan lalang, dan kali ke-2 memang agak kurang berpuas hati juga dengan hidangan yang di sediakan serta service di kedai tersebut. memang takkan jadi pilihan lagi untuk ke situ

Mak Lagenda said...

Klu x sedap, mmg rasa x nak dtg dah wlupun harganya lbh murah dr kedai yg lbh sedap kan..? Rasa cam x berbaloi jer..

amirah said...

teringin nak pergi..tapi ntah bilala dapat merasa nak gi sini..lagipun ikan bakar kat melaka pun bnyk gak

velasrizal said...

mmg rugi la rasa tawar. tp dh belia apa blh wat

Ardini Humaira said...

x pe lah at least kerang tu sedap :D

sahromnasrudin said...

ikan bakar kat jeram jln nak pi kuala selangor sedap tau

daydeck86 said...

Dolu2 makan kat sana mmg sedap but now rasa cam hampeh bro... aritu terkena gaklah dekat 1k belanja family makan kat restoran tu tapi rasa hampeh maybe pergi dah lambat sangat kot

lienda said...

suka gak makan kat bagan lalang,selalu order kerang bakar,ikan 3 rasa,dan sup sayur,okaylah boleh telan !