Pages

Thursday, January 5, 2012

Suka Betul Danish Dapat Jadi Ketua Darjah

Semalam adalah hari pertama persekolahan. Tak sangka my son, Danish dilantik menjadi ketua darjah pada tahun ini. Sekarang ini Danish berada dalam darjah 4. Anyway lantikan itu untuk sekolah kebangsaan (SK) tapi gambar ini semasa berada di sekolah agama.

Hmmmm, semasa sesi "mengundi", Danish mendapat 16 undi, manakala seorang lagi 12 undi dan calon yang ke-3 mendapat 1 undi. Semoga Danish dapat menjalankan tugas dengan sebaik yang mungkin.

Afiqah pula memang suka sangat dapat masuk ke sekolah memandangkan cuti lama. Memang semangat betul untuk masuk darjah 2. Kekadang bila sebut Danish dapat jadi ketua kelas, Afiqah, sedikit sebanyak jealous, biasalah budak-budak kan. Jangan risau Afiqah, tak kisahlah jadi ketua darjah ke atau tidak, "Aiman tak kisah"......

15 comments:

amirah said...

ui..gelemer la danish..huhu..moga jd ketua yg baik.

sahromnasrudin said...

alhamdulillah..bakat kepimpinan danish dapat dikesan sedari awal lagi

velasrizal said...

tahniah danish

Myvitrd said...

wah seronok tengok anak dh membesar bro

hazman aka species1980 said...

bagus la tue... lepas nie ada peluang pulak nak jadi pengawas tahun depan...

JR said...

Tahniah jadi ketua murid, bila besar nanti jadi ketua menteri pul...

Tajuk entri terbaru di blog JR: "Guna Kasut Untuk Ajar Polis Erti Budi Bahasa"

arekymz said...

eh2..
ade bpk budak pulak kat blakang tuh..
huhu

stiejaa said...

adik daniel fahim baru masuk darjah satu,sangat2 gembira gan kawan dia

Ardini Humaira said...

wahhh tahniah adik danish :)

ISZA said...

wah.. di undi hasil pilihan ramai..
mesti popular Danish ni..
:D
Saya pun suruh murid-murid undi untuk pilih KK dan PKK...

eelobor said...

nurrun abah dio terrr

Wan85 said...

http://wanwidget.com
good, tahniah, mcm ni la kita nak, didik anak jadi berani dan semangat utk belajar

Sharinginfoz said...

dear all: thanks for the wishes

rasp said...

gud for danish...
ada gaya tu jadi ketua darjah :)
takpe afiqah...
insyaAllah ada rezki turn dia nanti satu hari kelak...

zati embong said...

dpt undi bnyak,rmai kawan 2.hihi