Pages

Friday, January 20, 2012

Jom Pi Taman Tema Genting Highlands

Baru-baru ini bawa keluarga pi kat Taman Tema Genting Highlands. Dah lama tak pi sini. Anyway, inilah harga tiket untuk masuk. Kitaorang masuk ke Indoor Theme Park. Kalau yang kat outdoor memang sejuk betul tapi banyak permainan. Maybe next time kita pi ya.


Yang si ulat hijau ni, boleh kita ukur permainan mana yang sesuai dan yang mana tak boleh kita main. Kekadang ada restriction juga, yalah kalau dah besar sangat mana boleh main yang untuk budak kecil kan. By the way, bagi yang mempunyai ketinggian bawah 90cm tak payah bayar tiket.

Kalau tak nak beli pass, boleh main juga tapi dikenakan RM9 or RM8 untuk satu game.

Untuk satu family 4 orang, semuanya RM102.

Pas bayar tiket bolehlah ambil benda alah sticker ini. Bila nak main tunjuk benda alah ini.

Anyway cashier dah pesan masa nak bayar, kalau indoor memang tak banyak games untuk orang dewasa, tapi yang kanak2 bolehlah tahan. Bumper car memang menjadi pilihan Danish, tak sangka Danish boleh join yang dewasa punya. Berkali-kali main benda alah ini. Tapi kenalah beratur setiap kali nak main. Sharinginfoz pun join sama, not bad dan menyeronokkkan.

Afiqah memang suka naik kuda ni. Kalau tak silap lebih 5 kali naik benda alah ini tapi tak turun-turun, kebetulan tak ramai so diaorang tak kisah le.

Inilah game pertama yang Afiqah naik, tapi Danish tak boleh naik sebab terlebih tinggi. Tengok tu memang suka sangat Afiqah sampai melambaikan tangan.

Entahlah macam tak happy semacam, maybe sebab lapar kot.

Ride untuk family pun ada, naik benda alah ini dapat tengok persekitaran. OK le kan. Anyway memang Danish, Afiqah dan kami enjoy. For me tak kisah kita pergi mana yang penting semua happy kan?

13 comments:

eelobor said...

yang penting happy.... dan masa berkualiti di isi dengan orang yang tersayang

amirah said...

sekali sekala pergi jalan2 memang best

hazman aka species1980 said...

TAMAN TEMA sebegini memang feveret kanak-kanak....

cybermall80 said...

bestnya, dah lama sya tak kesana

lienda said...

anak anak suka sangat ke sini,aku dan hubby pening,mana taknya dah lah bayaq indoor,pastu ada juga mainan kat dalam tu pun kena bayaq gak...aduhhh

vidalsisah said...

kaktee pon dah gi sana, memang best la especially bg anak2 kan, cumanye poket kita jela mau tebal...hehe!

Anonymous said...

as salam..bole sy tahu x rate tiket untuk dewasa dan kanak2? lama dah x g genting so x tau harga tiket rm baper skrg...

Sharinginfoz said...

anon: salam, boleh check kat photo pertama kat atas

Bo the Nerd said...

Ada juga terfikir nak pergi sana minggu depan. Happy family, happy daddy.

Mia Liana said...

sweetnya.... lama dah tak gi sini...

Ridzwan Mohamed said...

waa best!

Anonymous said...

Way cοol! Some еxtremеlу valiԁ points!
I аppгecіate you penning thіs
post and alѕo the rest of the sitе is аlso
really good.
Also visit my site Loans for Bad Credit

Anonymous said...

Ӏ аm not sure where уou аre getting youг infο, but gooԁ
topic. I needs to spеnd some time learning much mоrе or unԁerstanԁing mοrе.
Thankѕ for еxсellent іnfo I waѕ looκing foг thіs informatiоn fоr mу mission.
Also see my web site > payday loans