Pages

Monday, January 9, 2012

Boleh Check Penamaan KWSP @i-Akaun

Bagi yang mencarum kat Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP), sekarang ini kita boleh check penama bagi akaun KWSP. Ianya sangat penting, just in case kalau jadi perkara-perkara yang tidak diingini kepada pencarum.

By the way, kenalah ada i-Akaun dahulu baru boleh check ya.

By the way, lepas login dalam website, KWSP, then click status penamaan di bawah seksyen penamaan.

Then keluarlah benda alah macam ni. So dengan ini, ianya sangat mudah untuk kita tentukan sama ada ianya betul ke tak. Sebelum ini benda alah ini tak ada dalam i-Akaun, cuma borang penamaan aja.

3 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

wah. ada feature baru lah kiranya. nak check hubby punya la, sebab kita punya dah tutup.

eelobor said...

akaun kawe zero doh......

eiela said...

saya dulu mak saudara pernah suruh check akaun dia tapi dia takde i-akaun so tak dapat check. kena buat i-akaun dulu baru bleh check.