Pages

Sunday, January 8, 2012

Ezani Juara Masterchef Malaysia?

Update: Ezani juara Masterchef Malaysia

Rancangan Masterchef Malaysia bakal berakhir malam ini dengan pertandingan final di antara Wahidan dan Ezani. Siapakah yang bakal memenangi Masterchef dalam final malam ini? Saya rasa Ezani, seorang doktor gigi, akan menjadi juara Masterchef Malaysia pertama. Jom kita tengok sedikit gambar Ezani yang diambil from facebook Ezani (Masterchef Malaysia) yang mana mempunyai lebih 25,000 followers.

Memang Ezani mempunyai gaya tersendiri dalam persembahan sepanjang siri Masterchef. Kadang-kadang sukar untuk mengetahui perasaan beliau, sama ada sedih, gembira, takut dan sebagainya.

Sungguh teliti dalam memasak.

Minat dalam bahagian dessert.

Dalam cabaran sajian luar, Ezani pernah ketua dan juga pengikut yang bekerjasama dengan rakan-rakan yang lain.

Pernah juga lawan dengan chef selebriti walaupun hanya dua orang pernah mengalahkan chef terkenal dan memenangi pin kebal.

Sama-samalah kita lihat aksi Wahidan dan Ezani malam ini dalam final Masterchef Malaysia pada pukul 9.00 malam.

11 comments:

zati embong said...

kagum jat dgn dia.dahla doc.huhu

relevan Sokmo said...

Dan orangnya pun lawa juga :) gua sokong Dr Ezani..

Bo the Nerd said...

Ezani nampak favourite utk menang tapi Wahidan mgkn boleh buat kejutan. Tapi rasanya level Masterchef kita mungkin sedikit ketinggalan berbanding Masterchef version lain.

Myvitrd said...

aku penyokong wahidan bro.. hehehe

Muaz Faris said...

Ezani mmg terbaik dalam masakannya..

jom exchange link.. dah mmg lama letak link blog ni dalam gua punya bloglist - paling diminati..

tq krn sudi..

hazman aka species1980 said...

rasanya dialah peserta yang paling konsisten pretasinya kan...

Teenager Housemaid said...

suka ezani!..:0

JMR said...

doktor gigi dan terer masak..kompom dia champion la..

NUR (http://nurhafiz2009.blogspot.com) said...

go go ezani..
wahidan pun macam ada potensi..
tak kisah sapa menang...

nanti updatekan juara masterchef malaysia ye..:)

Sharinginfoz said...

muaz: memang dah letak ur link sebelum ini under blogs xchange

cikpuanhady said...

hahaha..tepat ramalan bro..

nak exchange blog gaks, me letak bro under hommes ek..

http://www.ceritaindahkami.com/2012/01/welcome-2012-revamp-blog-jom-exchange.html