Pages

Tuesday, March 27, 2012

Dividen dan Saham Bank Rakyat Dah Masuk 26 Mac 2012

Dividen Bank Rakyat bagi tahun kewangan 2011 telah pun diumumkan hari ini, 26 Mac 2012. Mesti ramai yang suka kan? So ianya 15% dalam bentuk tunai manakala 5% lagi dalam bentuk saham Bank Rakyat. So maknanya dapat tunai dan penambahan saham Bank Rakyat le.

Bila check irakyat, memang dah masuk. Sungguh efficient tak perlu tunggu lama. Alamak apasal tak nampak jumlahnya? He he he, sengaja le sebab tak banyak. Kalau banyak pun takkan nak beritahu berapa dapat dividen Bank Rakyat kan?

Yang ni pula ialah jumlah saham yang ditambah, hmmm tak sure le macam mana diaorang kira, tak sampai 5% pun, maybe pro-rate kot. Tak kisahlah janji dapat saham lebih. So apa lagi kawan-kawan, pi le check ya dan tengok berapa dapat dividen saham Bank Rakyat untuk tahun 2012. Kita tunggu 2013 pula ya.

Apa kata dah dapat dividen Bank Rakyat tu belilah ebook mengenai hartanah pula. Boleh tambahkan ilmu selok-belok mengenai pelaburan dalam hartanah ataupun macam mana nak beli rumah terpakai dengan cara yang betul.

14 comments:

Anonymous said...

dari kiraan, kalau tak silap... jumlah semua 15+%.. 11.5% tunai & 4.1% tambahan saham...

Rakan Blog said...

untung laaaa


jemputan khas:Para bloggers yg kiut miut semua....apa kata share N3 u olls kat web ni RakanBlog . Meningkatkan trafik dan follower blog u olls.Rangkaian bloggers Malaysia.TERHANGAT DAN SEGAR DARI LADANG....hehehehe

Wan85 said...

http://wanwidget.com
salam bro, camner nak beli saham bank rakyat yer

Sharinginfoz said...

wan85: boleh pi ke cawangan Bank Rakyat pas tu isi borang tapi terhad RM500 seorang tapi tak sure ada lagi ke tak saham. Boleh check ngan cawangan dulu sebelum pi sana

arekymz said...

wah.
macam best saja.
nak try lah nanti.

Wan85 said...

http://wanwidget.com
owh mcm tu ker, thanks bro

Kancilbiru said...

best kalau ASB declare banyak macam ni :P

Iza Teratak Usang said...

Assalam..
Bestnya dengar berita ni..

myvitrd said...

Betul dah masuk.. Aku pun check juga tadi... He2

hazman aka species1980 said...

bro.... belanja FROYO pun jadi la... kan... hehehe

Eliss Mie said...

best la macam tu..boleh la belanja ..hehehe

eelobor said...

punya la tinggi dia punya dividen kan?

Insan Biasa said...

ade org kate kalau x keluarkan dividen, lama2 akan dipindah ke akaun dividen yg tak dituntut.. betul ke camni? bukan ke dia terus credit ke saving a/c kita trus ke?

Azie haniey said...

Betul ker dividen saham BR dh dapat...saya mcm blum dpt jer...tp 2 bln dh x tgok akaun BR...klu btul dpt mcm x sbr2 nk gi check akaun....