Pages

Saturday, March 24, 2012

Ada Apa di Pasar Malam Brinchang Cameron Highlands

Kalau pergi berjalan-jalan di Cameron Highlands jangan lupa singgah di pasar malam yang bertempat di Brinchang. Macam-macam ada kat sini. Jom kita tengok.

Sedap betul benda alah dadih perasa strawberi ni. Memang cukup lembut dan juga of course sedap rasanya.

Nasi ayam pun ada. My daughter, Afiqah memang suka betul maybe sebab kat sini sejuk, apa-apa pun sedap kan. Harganya sama aja dengan kat pasar malam kat mana-mana.

Teh memang terkenal lebih-lebih lagi kat Cameron Highlands.

Jagung kat sini memang sedap sangat, memang tak boleh nak lawan kat tempat lain. Tengok le warnanya, kuning dan putih.

Jambu epal ni sungguh unik tapi kalau tak silap benda alah ni bukan dari Cameron Highlands tapi from Perak.

Pelbagai jenis buah-buahan ada.

Madu pun tidak boleh dipisahkan dengan Cameron Highlands. Yang dalam hutan ada, yang kat pokok besar tualang pun ada, yang putih tu lupa pula.

Kalau datang ke sini tak sah kalau tak beli stawberi kan?

Beg-beg pun ada tapi yang corak-corak strawberry memang banyak.

Baju-baju pun ada.
Yang goreng-goreng, pelbagai jenis ada, pilihlah yang mana berkenan di hati.

Jalan kat sini memang cukup sesak. By the way, kalau tak silap pasar malam kat sini from kul 5.00 petang hari Jumaat dan Sabtu tapi kalau cuti sekolah, tiap-tiap hari ada.

Beli le bunga kesian kat dia. Apa-apa pun, begitulah sedikit sebanyak gambar yang saya nak kongsikan yang boleh kita boleh dapati di pasar malam Brinchang Cameron Highlands.

10 comments:

velasrizal said...

mmg murah teh 2 kotak rm10 tu. aku pun de beli ritu

kakchik@ella said...

Psr Mlm Brinchang mmg feveret saya. suka beli cokodok keledek goreng kat situ.

Citra NaniZam said...

pernah singgah ms mengidamkan strawberry dulu :)

aen ashiqin said...

xpna lg pegi cameron highlands..sads

vidalsisah said...

Bestnye! Mase lawatan april nanti, kitorang dok area sana gak, ade chance la pegi.

Azman Roslan said...

dah lama tak pergi cameron, kalau ada pun cuma lalu je nak balik kampung kat perak. heheh..

arekymz said...

ni yang terasa nak pergi sana lagi ni.
aarrggghh!
strawberry dan jagung nya menawan hati ku!
peerrgghhh..

Insan Biasa said...

aritu beli kat kedai teh tu sdiri, diorg ckp yg kat pasar malam tu x ori, yg ori hanya yg jual kat ladang dan kedai je... sebab tu murah rm10 2 kotak... teh Bharat yg beli aritu rm9 sekotak...

Myvitrd said...

tq bro adalah sikit panduan untuk aku ni..

hanie84 said...

bln 8 saye nk ke cameron brsama family..seronoknye..x sabo asenya nk hirup udara segar n nyaman..watpe nk ke luar negara sedangkn kat negara kite pon ade tmpt2 yg menarik..