Pages

Friday, March 9, 2012

Karangan Pendek Afiqah @Darjah 2

Inilah hasil karangan pendek Afiqah yang berada di darjah 2 sekarang. Hari tu dia minta untuk print rumah. Actually, "kawasan tempat tinggal yang kamu impikan". Bolehlah kot.

Inilah apa yang Afiqah tulis:

"Saya pilih gambar di atas kerana rumah itu kemas dan cantik. Selepas itu pula ada bunga-bunga di taman itu sangat cantik. Rumah itu ada taman bunga dan itu nampak besar. Macam-macam ada. Hidup itu sangat bahagia. Manusia akan suka ada bahagia."

Agak-agak kalau 10 markah penuh, berapa yang akan anda bagi?

7 comments:

arekymz said...

comell..
siapa yg tak suka kalau dapat rumah besar macam tu kan.
hehe

zati embong said...

hihi,budak pandai.

? said...

Manusia akan suka ada bahagia..

ayat itu yang terbaik!

eelobor said...

hehehe....rasanya masa darjah dua dulu2, tak leh nak karang sebaik Afiqah lah.... tahniah adik (dah pangkat anak sebenarnya... bukan adik lagi nih)

Anne said...

bijak Afiqah. So sweet karangan tu Bro. Baik simpan,one day when she grows up tunjukkan karangan tu kat dia, mesti dia rasa bangga sebab at her age dia dah tau apa erti kebahgiaan & keindahan. :)

hazman aka species1980 said...

Menarik juga ayat untuk anak bro nie...bijak2x

cimon said...

Ayat sebijik mcm ayah dia..."macam2 ada".

Heheh(^_^)