Pages

Wednesday, March 14, 2012

Kalau Nak Tahu dengan Tepat Buatlah Panggilan

Betul ke apabila kita rasa kecewa dengan perkara-perkara yang lepas, kemungkinan lahirnya perasaan kasih sayang dalam selepas itu?

Mesti ramai yang pernah dengar mengenai ada kemudahan disebalik kesusahan yang kita alami. Ikuti short video untuk memahami dengan lebih jelas apa yang saya katakan. Apakah yang terjadi kepada pasangan ini? Cuba teka dan lepas tu tonton video. Adakah apa yang kita rasa adalah betul dengan kisah yang sebenarnya?



Apa yang boleh kita pelajari daripada video di atas?

Kekadang apa yang kita lihat tak semestinya reflect benda yang sebenarnya. Sebagai contoh kita lihat seseorang itu rapat dengan orang lain so kita rasa jealous dan terus meminggirkan. So selepas itu kita boikot tanpa sebarang sebab yang munasabah.

Anyway rasa nak berkongsi cerita pula. Beberapa tahun yang lepas pernah berselisih faham dengan seseorang yang saya sayangi. So akibat daripada itu saya mengambil keputusan untuk memandu seorang diri. Setelah lebih berpuluh-puluh kilometer, terimalah beberapa call tetapi saya tak angkat pun. Tapi selepas itu saya berhenti dan fikir secara normal. Then buat panggilan, then semuanya kembali normal, in fact lebih baik. So apa yang boleh kita pelajari

  • Tak perlu ego dan fikirlah secara rasional atas yang berlaku
  • Sentiasa dengan sifat meminta maaf dan memaafkan seseorang
  • Ingatlah, kekadang dengan satu panggilan ianya boleh menyelesaikan masalah

6 comments:

arekymz said...

like..
betul tu.
memang semua orang berhak diberi peluang untuk memberi penjelasan kan..

aslam said...

Dengan membuat panggilan jugak saya boleh close sales.. Dah tak guna xpax, tp gina celcom executive50.

vidalsisah said...

Mmm..kaktee cukup3 suke lah entri Sharinginfoz kali neh. Mengesankn.

KiD said...

cepat.. cepat.. call saya.. :)

HeNRieTTa JoSe said...

alaaa.....video xleh load la plak...hmmm....

cimon said...

Best arr bro. Keep it up!!