Pages

Thursday, February 23, 2012

Macam Mana Nak Daftar Perbankan Internet irakyat

Nak tahu macam mana nak daftar perbankan internet Bank Rakyat, irakyat? Jom kita ikuti entri untuk kali ini.
Mula-mula of course ken daftar kat ATM dengan memilih menu lain-lain. Lepas daftar dengan memasukkan pin keluarlah confirmation macam ini.

Lepas tu masuk internet ke website irakyat.com.my.

Selepas klik "first time login", keluarlah menu ni. Then masukkan nombor kad ATM dan T-PIN yang kita masukkan dalam ATM.

Masukkan butir-butir seterusnya, i.e. kata nama dan kata laluan.

Seterusnya masukkan butir-butir diri.

Then butir-butir perbankan.

Siaplah pendaftaran. So boleh terus akses maklumat dan disertakan sekali akaun-akaun yang boleh kita akses termasuk dengan saham bank rakyat.

Nak akses senang aja, just masukkan kata nama dan kata laluan kat bahagian "sign in" di irakyat.com.my.

So beginilah rupanya laman web dalam irakyat. Begitulah serba sedikit untuk mendaftar perbankan internet Bank Rakyat, irakyat.

16 comments:

Ckin Kembaq said...

nt kot buat..hehe

hazman aka species1980 said...

bro....skang nie boleh kata semua bank dah ada perbankan internet kan...

Ardini Humaira said...

nanti dni gtaw hubby :)

Anonymous said...

internet banking id tu ape yer?

Sharinginfoz said...

Anon: interner id tu mcm username, letak le apa2 yg mudah ingat

danzrien danz said...

saya dah daftar utk ambil no pin di ATM...tapi x dpt masuk stlh mencuba bbrapa kali utk pndftaran pertama kali...mgkin kah tmpoh pnftran mlebihi 24 jam...btulkh?...klu mcm 2 mcmna kh cara utk mmbuatnya sekali lagi..adakah blh sya sekali lagi utk mgmbil no T-Pin baru i ATM...tlg beri pnjelasan mslh sya ini..reply ke emel..
terima kasih

IzatMurni said...

Same case with you dsnzrien danz .. Terpksa esok pergi kaunter bank rakyat :(

amni zzah said...

boleh transfer ke bank2 lain ke?

Sharinginfoz said...

amni zzah: boleh aja

Rose Qare said...

Nak tnyer., sye da ad on9 banking tp da deactive nak active kan balik mcm mne yer?

Sharinginfoz said...

Kena pi daftar balik kat atm, follow the above steps

Nani Azemi said...

Nk tanya , mksudnya kena prgi atm jgk utk dptkn T pin tu baru boleh register ?

fxclub administrator said...

follow the above step

Fara Rashid said...

T pin kena bayar tak?

Ainin Fathiah said...

Some goes like me. I need to know kalau boleh renew balik hmm

Nurul Syafirra said...

kalau nak apply t pin ikut atm... tp kena reject... maksudnya apa eh? kita dah lebih masa office hour or kena buat penukaran kad terlebih dhulu???