Pages

Thursday, February 2, 2012

Baskin Robbins dan Haagen Dazs

Memang sedap makan aiskrim kan? Kat market memang terdapat pelbagai jenama dan jenis. Suka makan Baskin Robbins, kalau dapat diskaun 31% lagi sedap kan.

Haagen Dazs pun not bad juga, antara blogger yang suka makan aiskrim Haagen Dazs ialah siapa lagi kalau tak eyriqazz, "Aiskrim Haagen Dazs yang serius sedap".

By the way, masa pergi kat kedai Baskin Robbins ada pengesahan halal untuk aiskrim mereka. So beberapa hari yang lepas ada call cawangan Haagen Dazs untuk mendapat pengesahan halal so diaorang cakap ada 2 je aiskrim kat Haagen Dazs yang mengandungi alkohol iaitu Rum Raisin dan Tiramisu. Yang lain tiada alkohol, begitulah sedikit sebanyak info mengenai aiskrim ya.

10 comments:

sarah mohamad said...

Sedapppnyaaa. Rasanya aiskrim Haagen Dazs ni dah di akui aiskrim paling sedap di dunia. kalau tak salah lahh hehehe

Mooniqueen said...

Tak pernah lagi try HD... Harga dia lagi mahal Dari BR kan? HD ade off mcm BR buat tak?

lydzar said...

dedua ni saya tak pernah rasa lagi :D

e.l.i.s.s.m.i.e said...

tak pernah lagi makan eskrim mahal . bahaya jugak kalo ada haram jual sekali ni kan.

Farid Adam said...

bukan ke cop halal jakim sahaja yang diiktiraf sekarang nih? hari tu baru keluar berita pasal cop halal nih...

- www.faridadam.com -

sahromnasrudin said...

haagen dazs mmg terbaek....

eelobor said...

haagen daz memang sedap... baskin pun sedap gak. terbaru aku pernah cuba snickers... murah tapi sedap sangat2.

thanx berkongsi info pasal Rum Raisin, patut la tak berapa sedap sangat... akan sket jer. nanti nak buang terus la...

JMR said...

kt haagen daz ada letak label tak psl alkohol tu bro? hrp2 ada la ye sbb rmai yg taktahu..

Anonymous said...

kt mne bole dpt aiskrim snickers 2 ye?

Anonymous said...

Harap2 Haagen Dazs boleh apply for Halal certification, walaupun mereka perlu memansuhkan produk yg ada alkohol tu.

TK.